Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Ongezonde gevolgen van stress – Het effect van spanning op je lichaam

0
Iedereen heeft wel eens last van stress. In een periode van drukte op het werk, door problemen thuis of heftige gebeurtenissen. Een beetje stress of spanning is gezond, maar te veel heeft een negatief effect op de gezondheid en kan verschillende lichamelijke klachten veroorzaken.

1. Altijd moe

De meeste mensen voelen zich wel eens moe of hebben een periode wat minder energie. Als je last hebt van stress, kan dit gevoel van moeheidcontinue aanwezig zijn. Door de spanning zul je waarschijnlijk ook slechter slapen, waardoor je niet zult opknappen.

2. Vergeetachtigheid

Door stress kun je enorm last krijgen van vergeetachtigheid. Je schrijft alles op briefjes en maakt lijstjes, maar vervolgens vergeet je die weer. Door spanningen en stress kan vergeetachtigheid erger worden. Je hebt dan te veel aan je hoofd. Je hoofd zit als het ware vol met gedachten die je geheugen in de weg zitten.

3. Nek- of schouderklachten

Veel mensen krijgen last van een stijve nek en schouders als ze onder spanning staan. Om van deze klachten af te komen, kunnen ontspanningsoefeningen helpen. Die kun je thuis doen of onder begeleiding van een fysiotherapeut. Hierdoor kunnen de klachten verdwijnen of verminderen, maar het is natuurlijk net zo of misschien wel belangrijker om de oorzaak van de stress weg te nemen. Bijvoorbeeld door te leren beter je tijd in te delen of problemen op te lossen.

4. Maagklachten

Als je stress hebt en gespannen bent, maakt je lichaam meer maagzuur aan. Ook kan de knijpbeweging van de maag vertragen of onregelmatiger worden. Stress alleen zal meestal geen (ernstige) maagaandoeningen veroorzaken, maar het kan wel een rol spelen bij het ontstaan van maagklachten of bestaande klachten verergeren.

5. Hoofdpijn

Eén van de meest voorkomende klachten door stress is hoofdpijn. Voel je hoofdpijn opkomen? Stop met je werkzaamheden en ga even rustig liggen en ontspannen. Probeer eventueel wat te slapen. Door te slapen zal de hoofdpijn afnemen en in het gunstigste geval helemaal verdwijnen.

6. Verminderde weerstand

Stress verslechtert je immuunsysteem. Hierdoor zul je sneller verkouden of grieperig worden. Veel mensen zijn geneigd om in een stressvolle periode te weinig, te veel of ongezond te eten. Terwijl juist dan een gezonde en verantwoorde voeding belangrijk is. Eet regelmatig, gevarieerd en niet te vet en te zout.

Wat is de oorzaak?

Om minder last te hebben van stress is het belangrijk om te ontdekken hoe het komt dat je er last van hebt. Heb je fysieke klachten door stress? Dan is het de hoogste tijd om er iets aan te doen. Kom je er zelf niet uit? Blijf er vooral niet mee doorlopen. Overleg met je huisarts of een andere zorgprofessional die je kan helpen, want langdurige of hevige kortdurende stress kan het risico op hart- en vaatziekten verhogen.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close