*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Ontdek de effecten van de jasmijnplant op de gezondheid

0

Jasmijn is een plant waarvan wordt aangenomen dat deze is ontstaan ​​in de West-Chinese Himalaya. De naam is afgeleid van de Perzische yasmin, wat ‘een geschenk van God’ betekent vanwege de sterke, aangename geur van de bloemen van jasmijn. Er bestaan ​​meer dan 300 soorten jasmijn, waarvan de meeste worden gevonden in tropische en warme gematigde klimaten.

De bloemen van de plant kunnen overweg met koken, baden en het creëren van een aangenaam aroma. De plant staat bekend om zijn geur, smaak en helende en opbeurende eigenschappen. Mensen in veel delen van de wereld gebruiken jasmijn als een natuurlijke remedie voor verschillende kwalen, vooral angst- en spijsverteringsproblemen.

Ongerustheid

Studies uitgevoerd in Duitsland en gepubliceerd door het Journal of Biological Chemistry toonden aan dat het inhaleren van de geur van jasmijn drastisch gekalmeerde muizen veroorzaakte dat ze stopten met alles te doen en te gaan zitten wanneer hun kooi ermee was gevuld. De onderzoekers ontdekten dat jasmijnoliemoleculen van de longen naar het bloed en vervolgens naar de hersenen reisden. De geur versterkte ook de effecten van de chemische GAB op zenuwcellen, het verminderen van angst en leidt tot rust.

Na het testen van de effecten van honderden geuren op GABA-receptoren bij zowel muizen als mensen, ontdekten de onderzoekers dat jasmijn het GABA-effect meer dan vijf keer verhoogde en een effect had dat even sterk was als relaxantia, slaappillen en sedativa.

Omdat is aangetoond dat het helpt de hartslag te verlagen en gevoelens van kalmte en ontspanning te veroorzaken, wordt jasmijnolie vaak ook gebruikt om slapeloosheid te behandelen. Er wordt gedacht dat het inademen van jasmijnoliemoleculen berichten overbrengt naar het limbische systeem, een gebied in de hersenen dat het zenuwstelsel beïnvloedt en betrokken is bij emotiebeheersing. Een andere studie gepubliceerd in het Journal of Health Research toonde aan dat deelnemers die jasmijnolie inhaleerden, zich energieker en positiever voelden.

Spijsverteringsproblemen

Jasmijn kan worden gebruikt om spijsverteringsproblemen op te lossen, dankzij de indrukwekkende hoeveelheid antioxidanten die het heeft. De antioxidanten helpen de opname van voedingsstoffen en gezonde darmen te verbeteren door interactie met gastro-intestinale enzymen. Het heeft ook krampstillend eigenschappen, waardoor het helpt bij het verlichten van indigestie, maagkrampen en ontstekingen.

De plant bevordert de groei van goede bacteriën in de darm en helpt schadelijke darmbacteriën te elimineren, die verantwoordelijk zijn voor veel voorkomende gastro-intestinale aandoeningen en misselijkheid, braken en diarree kunnen veroorzaken.

De jasmijnplant is nuttig voor zoveel meer dan zijn aangename aroma en bevredigende smaak. Het kan precies zijn wat de arts heeft besteld voor een aantal gezondheidsproblemen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close