Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Ontdek de voordelen van artisjokwater

0

Artisjokwater is niet alleen bevorderend voor gewichtsverlies, maar kan ook de leverfunctie verbeteren. Hierdoor biedt het drankje erg veel voordelen voor mensen met leverproblemen.

De artisjok is een groente die ontzettend rijk is aan vitaminen, mineralen en antioxidanten die geweldig zijn voor je gezondheid.

De groente wordt dan ook altijd al beschouwd als een geneeskrachtige plant en is een van de meest complete voedingsmiddelen als het gaat om voedingsstoffen.

Het is aangetoond dat deze apart uitziende groente een aanzienlijke hoeveelheid vezels, koolhydraten, proteïnen en in mindere mate essentiële vetzuren bevat. Om deze reden kiezen steeds meer mensen van over de hele wereld er tegenwoordig voor om artisjokken te eten, in het bijzonder als aanvulling op diëten gericht op gewichtsverlies.

Een ander voordeel van de artisjok is dat het een natuurlijke ontgifter is, wat betekent dat het eten van artisjok de verwijdering van schadelijke gifstoffen die de normale functie van je organen kunnen aantasten vergemakkelijkt.

In dit artikel bespreken we enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van artisjokken, in het bijzonder de voordelen van artisjokwater. Ook zullen we je leren hoe je artisjokwater zelf kunt maken, zodat je er optimaal van zult kunnen genieten.

Verlaag je suikerspiegel

Een van de hoofdbestanddelen in artisjokken is inuline, een koolhydraat dat erg langzaam verteerd wordt, wat helpt om suikers om te zetten in energie. Inuline helpt ook je insulinegehalte te reguleren, wat de gezondheid van patiënten met diabetes type 2 verbetert.

Controleer je cholesterolgehalte

De grote hoeveelheid vezels, vitamine C en fytosterolen in artisjokken kunnen het gehalte aan slecht cholesterol in het bloed helpen verlagen en tegelijkertijd de aanmaak van goed cholesterol stimuleren.

Daarnaast bevatten artisjokken cynarine, een stof die de afscheiding van gal stimuleert om de vertering van vetten te vergemakkelijken en te voorkomen dat ze zich opstapelen in het lichaam.

Artisjokken bevatten ook flavonoïden. Dit zijn antioxidanten die ontstekingen bestrijden en het risico op cardiovasculaire ziekten helpen verlagen.

Bevorder de verwijdering van urinezuur

Cafeïne- en linolzuur helpen het purinegehalte in je bloed te verlagen, wat op zijn beurt de bloedsomloop verbetert en de verwijdering van urinezuur vergemakkelijkt. Dit heeft ook een sterke vochtafdrijvende werking en bestrijdt de symptomen van ontstekingen zoals jicht en artritis.

Verbeter de gezondheid van je lever

Omdat ze de afbraak van vetten bevorderen, helpen artisjokken je lever te beschermen en verbeteren ze de werking van dit orgaan in het algemeen. Het consumeren van artisjokken wordt zelfs in het bijzonder aangeraden voor mensen die lijden aan cirrose of andere leverproblemen.

Het drinken van artisjokwater bevordert het herstel van de lever en voorziet het orgaan van essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft om weer optimaal te kunnen functioneren.

Bevorder je spijsvertering

Omdat artisjokken rijk zijn aan vezels en water helpen ze de spijsvertering te verbeteren. Het eten van artisjokken ondersteunt het lichaam bij het opnemen van voedingsstoffen en helpt veelvoorkomende kwaaltjes zoals verstuikingen of een verstoorde pH-waarde te verzachten.

Artisjokken bestrijden constipatie door een regelmatige darmbeweging te vergemakkelijken en, hoewel dit misschien tegenstrijdig lijkt, zijn ook een geweldig middel tegen diarree.

Hoe maak je artisjokwater?

Er zijn ontelbaar veel recepten te vinden voor het bereiden van artisjokken. Een van de beste manieren om van de voordelen van deze groente te profiteren, is echter door er een thee van te maken. Op deze manier behoudt je de goede eigenschappen van de artisjok het meest en het leukste is natuurlijk dat het erg weinig calorieën bevat.

Het belangrijkste is dat je gezonde artisjokken gebruikt. Let hiervoor op de grootte, maar ook op de bladeren en de knoppen. Deze zouden erg groen en getekend moeten zijn.

Ingrediënten

 • 3 middelgrote artisjokken
 • 1 liter water

Bereiding

 • Was de artisjokken grondig, verwijder de steel en snijd alle harde delen eraf.
 • Leg ze in kokend water en laat ze ongeveer vijftien minuten koken.
 • Haal het van het vuur, dek het af en laat het geheel staan.

Hoe consumeer je het?

 • Drink een kopje artisjokwater voor het ontbijt en de lunch.
 • Doe dit drie weken achtereenvolgend. Het mag ook langer als je dit wenst.
 • Je kunt artisjokwater warm of koud drinken.
 • Geef je er de voorkeur aan om het water van te voren te bereiden? Dat kan, want je kunt het tot een week in de koelkast bewaren.

Vergeet niet!

 • Mensen die overgevoelig zijn voor artisjokken moeten zeer voorzichtig zijn met het drinken van artisjokwater.
 • Het wordt afgeraden voor mensen die last hebben van verstoppingen of galblaasproblemen.
 • Drink er niet te veel van, want dit kan namelijk leiden tot gasvorming of winderigheid.
 • Als je op dit moment medicatie gebruikt, dan is het verstandig om eerst met je arts te overleggen voor je begint met drinken van artisjokwater om ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

Als je artisjokwater aan je dieet toevoegt en de aanbevelingen hierboven opvolgt, dan kan het je gezondheid helpen verbeteren en je tegelijkertijd helpen afvallen.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close