*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Ook in vervuilde lucht blijft fietsen en wandelen gezonder

0

Wie vaak met de fiets langs een drukke weg of autostrade passeert, kan zich wel eens vragen stellen bij de gevolgen van die vervuilde lucht. Is het wel gezond om te fietsen als je die lucht inademt tijdens een fysieke inspanning? Britse wetenschappers zochten het uit, en concluderen dat het nog steeds gezonder blijft dan in de auto kruipen. “De nadelen wegen niet op tegen de voordelen,” klinkt het.

“Deze studie is nog eens een goed argument om de auto thuis te laten en op de fiets te springen.”

Dr. James Woodcock

We hoeven jullie waarschijnlijk niet meer te vertellen dat het slecht gesteld is met onze luchtkwaliteit, en wij Belgen overschrijden op sommige plekken zelfs het wereldwijd gemiddelde niveau van luchtvervuiling. Is sporten in die vervuilde lucht dan wel een goed idee, waarbij je die lucht extra intensief in- en uitadement? Toch wel, concluderen Britse wetenschappers van de University of Cambridge en de University of East Anglia.

7 uur fietsen, 16 uur wandelen

Ook in steden met erg vervuilde lucht, wegen de nadelen niet op tegen de voordelen die je ondervindt van sporten, zoals een lager risico op diabetes, zwaarlijvigheid en bepaalde kankers. De onderzoekers gebruikten computersimulaties om gegevens te vergelijken van verschillende soorten fysieke activiteiten met verschillende niveaus van luchtvervuiling in steden wereldwijd. Ze concluderen dat sporten pas risicovol wordt nadat je 7 uur fietst of 16 uur wandelt per dag, in een stedelijke omgeving met een gemiddelde luchtvervuiling.

Met de fiets door Delhi

“Zelfs in Delhi, één van de meest vervuilde steden ter wereld – met een vervuilingsniveau dat 10 keer zo hoog ligt als dat in Londen – zouden mensen meer dan vijf uur per week moeten fietsen voor het vervuilingsrisico de gezondheidsvoordelen van sporten overschaduwt,” zegt hoofdonderzoeker Marko Tainio. “Al houden we best wel rekening met de kleine groep mensen die lichamelijke arbeid verrichten in vervuilde steden, zoals postbodes per fiets. Zij bevinden zich wel in een risicogroep.”

Geen excuus

Dr. James Woodcock voegt er nog aan toe dat deze onderzoeksresultaten geen excuus mogen zijn om de lucht nog verder te vervuilen, integendeel. “Deze studie is een goed argument om verder te investeren in een infrastructuur waarbij mensen uit hun auto komen en op de fiets springen of te voet gaan, wat zowel het vervuilingsniveau verlaagt als je fysieke gezondheid ten goede komt.”

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close