Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Op natuurlijke wijze vasthoudend vocht uit je lichaam halen!

0

Weet je wat het is om wakker te worden in de ochtend, een stap op de weegschaal te zetten en ineens ben je 6 of 7 pond zwaarder dan je hoort te zijn. Ook al heb je de dag ervoor niet veel gegeten. Kan een persoon daadwerkelijk eten zelfs zo veel dat het verschil maakt op de weegschaal?

Meestal niet, nee. Zulke extreme gewicht schommelingen zijn vaak te wijten aan het vasthouden van vocht. Zwelling neigt vooral om bij zwangere vrouwen voor te komen, mensen die weinig mobiel zijn of als een bijwerking van bepaalde medicijnen. Vaak is dit vocht merkbaar in gezwollen benen, vingers en gewrichten. Het is niet alleen ongemakkelijk, maar kan ook bindweefsel slijten en wordt vaak geassocieerd met permanente gewichtstoename.

Gelukkig, water retentie, is vaker wel dan niet een eenvoudige zaak en kan daarom zeer snel worden opgelost. Hieronder zie je verschillende redenen waarom dit gebeurt en wat je kunt doen om het probleem op te lossen.

Te veel natrium

Zoute voedingsmiddelen stimuleren vaak het vasthouden van vocht. Dit is vooral het geval wanneer je niet genoeg drinkt. Het is belangrijk om het zout van ons lichaam te kunnen spoelen. Wanneer het lichaam te veel zout verbruikt behoud het vocht om een gezonde balans houden. In extreme gevallen kunnen zelfs de cellen tot 20 keer groter dan normaal groeien. Gelukkig is de oplossing heel eenvoudig: eet minder zout en verwerkte voedingsmiddelen. Fastfood en kant en klare maaltijden hebben vaak een veel hogere concentratie zout om meer smaak toe te voegen. Dit geldt ook voor kant en klare soepen en bevroren pizza. In plaats daarvan moet je verse groenten en sauzen met kleine hoeveelheden zout eten.

Te weinig drinken

Veel mensen drinken nog steeds niet genoeg water. Wanneer dit gebeurt, probeert het lichaam te compenseren en eindigt zoveel mogelijk water als opslag. Dit leidt tot het vasthouden van vocht. Wat helpt is om regelmatig water te drinken. 8 kopjes water is de ideale dagelijkse hoeveelheid. Daarnaast is het nuttig om eten met een hoog watergehalte te eten, zoals paprika’s en komkommers. Het voordeel hiervan is dat je een extra vitamine-inname krijgt door dit te doen.

magnesiumtekort

Te weinig magnesium kan ook leiden tot het vasthouden van vocht. Ons lichaam heeft dit mineraal voor bijna elke functie nodig. Als het ontbreekt, kan ons lichaam niet goed functioneren en uiteindelijk slaat het vocht op. Gelukkig is hier de oplossing ook heel simpel en lekker. Als je fruit zoals avocado eet of spinazie en yoghurt consumeert, dan gaat uw magnesium niveaus terug omhoog en je lichaam is weer in staat om goed te functioneren. Hele maaltijd producten en groene groenten van alle soorten zijn rijk aan magnesium. Dus overtollig huid en extreme gewicht schommelingen zijn niet langer een probleem.

Deze tips kunnen u helpen om gezwollen cellen terug te verlagen tot normaal en het vasthouden van vocht te verminderen. Echter, is het vasthouden van vocht meestal geassocieerd met een ongezonde leefstijl. Oefening helpt ook om het vasthouden van vocht te verminderen. Als de symptomen aanhouden over een lange periode zonder dat er enige echte verklaring, moet een arts altijd worden geraadpleegd.

Deel dit bericht als je wat hebt gehad aan deze tips tegen te veel vocht. En laat ons weten wat je er van vond

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close