*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Opmerkelijke manieren waarop kokosolie op natuurlijke wijze het energieniveau verhoogt en gewichtsverlies ondersteunt

0

Terwijl de meeste gezondheidsbewuste mensen zich realiseren dat kokosolie eigenlijk een superfood is, wordt kokosolie al geruime tijd gedemoniseerd door de reguliere media vanwege het verzadigde vetgehalte.

En een ander ding dat de media ‘vergeet’ te vertellen is: die verzadigde vetten verschillen aanzienlijk van de (giftige) vetten die worden aangetroffen in de meeste conventioneel gefokte dierlijke producten, en de unieke reeks vetzuren in kokosolie biedt eigenlijk een verscheidenheid aan positieve gezondheidseffecten.

Een diepgaander inzicht in de rol van kokosolie in voeding en gezondheid brengt bijvoorbeeld nog meer unieke voordelen aan het licht dan de meeste mensen zouden denken. Studies tonen zelfs aan dat kokosolie op natuurlijke wijze het energieniveau kan verhogen en op een opmerkelijke manier gewichtsverlies kan ondersteunen.

Kokosolie heeft bewezen energie te stimuleren en helpt bij vetverbranding

Hoewel je niet vaak de uitdrukking ‘gezonde verzadigde vetten’ hoort, bevat kokosolie veel gezonde verzadigde vetten, die unieke effecten hebben in vergelijking met de meeste andere soorten vet die je in je dieet krijgt. Deze unieke vetten voorzien de hersenen en het lichaam van een efficiënte energiebron.

Bekend als middellange keten triglyceriden, zijn deze vetzuren veel korter dan de meeste andere soorten vetten die je eet. Waarom maakt dit uit? Het betekent dat wanneer je ze eet, ze rechtstreeks naar je lever gaan, waar ze kunnen worden gebruikt als een zeer snelle energiebron voor je lichaam.

Deze middellange keten triglyceriden (MCT’s) kunnen ook worden omgezet in ketonen door de lever, waarvan bekend is dat ze een positief effect hebben op de manier waarop het lichaam vet verbrandt. De MCT’s van kokosolie hebben het vermogen om het aantal calorieën dat u verbrandt te verhogen in vergelijking met de calorieën die u verbrandt wanneer u langere kettingvetten eet.

Een andere studie ontdekte dat het binnenkrijgen van 15-20 gram van deze MCT’s (elke dag) het dagelijkse energieverbruik met ongeveer 120 calorieën of 5% verhoogde – wat betekent dat het zowel gewichtsverlies als onderhoud ondersteunt.

Het consumeren van kokosolie helpt ook de honger te verminderen, waarvan onderzoekers denken dat het verband houdt met de manier waarop MCT’s worden gemetaboliseerd door je lichaam. Eén onderzoek wees uit dat het eten van MCT’s resulteerde in gemiddeld 256 dagelijks minder calorieën eten, en een ander onderzoek toonde aan dat het consumeren van meer MCT’s voor het ontbijt resulteerde in minder calorieën eten voor de lunch.

Extra opmerkelijke gezondheidsvoordelen van kokosolie

Samen met het opmerkelijke vermogen van kokosolie om het energieniveau te verhogen en gewichtsverlies te ondersteunen, heeft onderzoek vele andere gezondheidsvoordelen aan het licht gebracht. Ongeveer de helft van de vetzuren in kokosolie bestaat uit 12-koolstof laurinezuur – dat wanneer het wordt verteerd een stof vormt die bekend staat als monolaurine.

Laurinezuur en monolaurine hebben beide het vermogen om schimmels, virussen en bacteriën te doden en hebben bewezen effectief te zijn bij het doden van Candida albicans (een veel voorkomende bron van menselijke schimmelinfecties) en Staphylococcus aureus.

Extra voedings- en gezondheidsvoordelen van kokosolie zijn onder meer:

Vermindering van aanvallen
Verbeterde niveaus van HDL (goed) cholesterol
Betere tandgezondheid
Bescherming voor haar en huid
Verbeterde hersenfunctie bij personen met de ziekte van Alzheimer en dementie
Vermindering van gevaarlijk buikvet

Gelukkig is het gemakkelijk om kokosolie te vinden in veel supermarkten en reformwinkels, en je kunt het gebruiken om andere oliën te vervangen die je gebruikt om te koken. Vergeet niet dat, om te genieten van de gezondheidsvoordelen van deze olie, het essentieel is om te gaan voor biologische kokosolie om ongewenste chemicaliën te voorkomen.

Bronnen:

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close