Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Optimistische mensen slapen beter en langer, aldus onderzoeken

0

Mensen die het meest optimistisch zijn, zijn doorgaans betere slapers, wijst een onderzoek onder jonge en middelbare volwassenen uit.

Meer dan 3.500 mensen in de leeftijd van 32-51 werden opgenomen in de onderzoekssteekproef. De deelnemers waren mensen in Birmingham, Alabama; Oakland, Californië; Chicago; en Minneapolis.

Het onderzoek werd geleid door Rosalba Hernandez, een professor in sociaal werk aan de Universiteit van Illinois.

“De resultaten van deze studie onthulden significante associaties tussen optimisme en verschillende kenmerken van zelfgerapporteerde slaap na correctie voor een breed scala aan variabelen, waaronder sociaaldemografische kenmerken, gezondheidstoestand en depressieve symptomen,” zei Hernandez.

De mate van optimisme van de deelnemers werd gemeten met behulp van een enquête met 10 items, waarin hen werd gevraagd om op een vijfpuntsschaal te beoordelen hoeveel ze het eens waren met positieve uitspraken als “Ik ben altijd optimistisch over mijn toekomst” en met negatief geformuleerde zinnen zoals als “Ik verwacht nauwelijks dat dingen op mijn manier gaan.”

De scores op de enquête varieerden van zes (minst optimistisch) tot 30 (meest optimistisch).

Deelnemers rapporteerden tweemaal over hun slaap, vijf jaar uit elkaar, en beoordeelden hun algehele slaapkwaliteit en duur in de voorafgaande maand. De enquête beoordeelde ook hun symptomen van slapeloosheid, moeilijk in slaap vallen en het aantal uren slaap dat ze elke nacht kregen.

Een deel van de deelnemers maakte deel uit van een aanvullende slaapstudie in Chicago en droeg gedurende drie opeenvolgende dagen activiteitenmonitors – waaronder twee weeknachten en een weekendnacht. Deelnemers droegen de monitoren twee keer per jaar uit elkaar.

De monitoren verzamelden gegevens over hun slaapduur, percentage van de slaaptijd en rusteloosheid tijdens het slapen.

Hernandez en haar co-auteurs ontdekten dat bij elke standaardafwijkingstoename – de typische afstand tussen gegevenspunten – in de optimismescore van de deelnemers 78% hogere kansen hadden op het melden van een zeer goede slaapkwaliteit.

Evenzo rapporteerden personen met een groter optimisme eerder dat ze voldoende sliepen en zes tot negen uur per nacht sliepen. En ze hadden 74% meer kans om geen symptomen van slapeloosheid te hebben en rapporteerden minder slaperigheid overdag.

Volgens een rapport uit 2016 van de Centers for Disease Control and Prevention krijgen ongeveer 1 op de 3 volwassenen in de VS onvoldoende slaap, waardoor hun risico op veel chronische ziekten escaleert.

“Het gebrek aan gezonde slaap is een probleem voor de volksgezondheid, omdat een slechte slaapkwaliteit gepaard gaat met meerdere gezondheidsproblemen, waaronder hogere risico’s op obesitas, hypertensie en mortaliteit door alle oorzaken,” zei Hernandez. “Disposition optimisme – de overtuiging dat er positieve dingen zullen gebeuren in de toekomst – is naar voren gekomen als een psychologisch voordeel van bijzonder belang voor ziektevrije overleving en superieure gezondheid.”

Hoewel er een significant en positief verband werd gevonden tussen optimisme en slaap van betere kwaliteit, suggereerde Hernandez dat de bevindingen voorzichtig moesten worden geïnterpreteerd.

Hoewel de wetenschappers niet zeker zijn van het exacte mechanisme waardoor optimisme slaappatronen beïnvloedt, veronderstellen ze dat positiviteit de effecten van stress kan bufferen door adaptieve coping te bevorderen, waardoor optimisten vreedzaam kunnen rusten.

“Optimisten hebben meer kans om actief probleemgericht om te gaan en stressvolle gebeurtenissen op een meer positieve manier te interpreteren, waardoor zorgen en herkauwende gedachten worden verminderd wanneer ze in slaap vallen en tijdens hun slaapcyclus,” zei Hernandez.

De bevindingen, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Behavioral Medicine, ondersteunen die van een eerdere studie, waarin Hernandez en haar co-auteurs ontdekten dat optimisten in de leeftijd van 45-84 tweemaal zoveel kans hadden op een ideale hartgezondheid.

Kiarri N. Kershaw, Juned Siddique, Honghan Ning en Donald M. Lloyd-Jones, allemaal van de Northwestern University; Julia K. Boehm van Chapman University; Laura D. Kubzansky van Harvard University; en Ana Diez-Roux van Drexel University schreef die studie mee. Dat artikel is in 2015 gepubliceerd in het tijdschrift Health Behaviour and Policy Review.

De steekproef voor de huidige studie werd ontleend aan de studie Coronary Artery Risk Development in Young Adults, waarin de ontwikkeling en progressie van risicofactoren voor hart- en vaatziekten werden onderzocht in een Amerikaanse steekproef van niet-Spaanse blanke en Afro-Amerikaanse volwassenen.

Bronnen:

University of Illinois
Journal Article

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close