Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Oregano-olie: hoe het te gebruiken om alle pijn, verkoudheid, infecties, en (maag)zweren zonder medicijnen te behandelen

0

Oregano is een krachtig kruid met talloze gezondheidsvoordelen en oregano-olie is het ultieme natuurlijke antibioticum dat de wetenschap kent.

Oregano, of botanisch bekend als Origanum vulgare, is een bloeiende plant die vaak wordt gebruikt om voedsel op smaak te brengen. Het is inheems in Europa, maar wordt tegenwoordig overal ter wereld verbouwd.
De geneeskrachtige eigenschappen ervan werden in het oude Griekenland en Rome gewaardeerd, en de naam is afgeleid van twee Griekse woorden, ‘oros’, wat berg betekent, en ‘ganos’, wat vreugde of genot betekent.

Aanvankelijk worden de bladeren en scheuten van de planten in de lucht gedroogd en vervolgens wordt de olie geëxtraheerd en geconcentreerd door stoomdestillatie.

Dit kruid bevat drie keer meer antioxidanten dan bosbessen, en de olie is de rijkste bron van carvacrol. Het is aangetoond verschillende bacteriestammen te doden door hun celmembranen te vernietigen en hun replicatie te remmen.

Bovendien vernietigt het alleen de schadelijke bacteriën, waardoor de nuttige probiotische bacteriën intact blijven, in tegenstelling tot farmaceutische antibiotica, die onze darmen vernietigen en verschillende bijwerkingen veroorzaken.

Oregano etherische olie is een rijke bron van mineralen, zoals ijzer, koper, mangaan, calcium, magnesium, zink, vitamine C, A (beta-caroteen), niacine, kalium en boor.

Het bevat vier hoofdgroepen chemicaliën die actieve genezende middelen zijn en als antioxidanten en als antiseptica werken.

Oregano-olie is een rijke bron van fenolen, verbindingen die gunstige antioxiderende effecten hebben en schade door vrije radicalen voorkomen. Hier zijn enkele van de krachtigste componenten in deze etherische olie:

Carvacrol – Het heeft sterke genezende eigenschappen en bestrijdt verschillende soorten bacteriële infecties zoals E. coli, Candida albicans, salmonella, listeria, staphylococcus en meer.

Linalool – Het verlicht stress en angst

Thymol – Het heeft krachtige antiseptische eigenschappen en behandelt schimmelinfecties, bevordert genezing en elimineert toxines

Naringin – Het voorkomt de groei van kanker en ondersteunt de andere antioxidanten in deze olie

Beta-caryophyllin (E-BCP) – Is een krachtige ontstekingsremmer

Rosmarinezuur – Het is een sterke antioxidant en antihistamine, behandelt zwelling en allergische reacties

Terpenen – Hebben krachtige antibacteriële eigenschappen

Terwijl Linalool en borneol twee alcoholen met een lange keten zijn, geconcentreerd met sterke antivirale en antiseptische eigenschappen, bieden esters zoals linalylacetaat en geranylacetaat krachtige schimmelwerende eigenschappen.

Let er bij de aankoop van etherische olie van oregano op dat deze 100% zuiver, onbewerkt, onbewerkt, additiefvrij, met stoom gedestilleerd is en streef naar het hoogste carvacrolpercentage dat u kunt vinden, dat kan variëren van 50% tot 85%.

Merk op dat, hoewel het volkomen natuurlijk is, je het kort moet gebruiken, omdat het nog steeds een antibioticum is. U moet het gedurende 7-10 dagen innemen. Giet voor gebruik een druppel ervan op de arm en kijk of het enige reactie veroorzaakt. Vergeet niet om het altijd te verdunnen met een “dragerolie” zoals kokosolie of olijfolie.

 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close