*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Over Afslanken…

0

Een paar kilo kwijtraken verlaagt het risico op verschillende gezondheidsproblemen bij obese volwassenen. Dat zeggen onderzoekers van Washington University School of Medicine.

Zij bestudeerden veertig volwassenen met obesitas. De helft van de groep probeerde af te vallen en verloor 5, 10 of 15 procent van hun lichaamsgewicht. Vervolgens werd bekeken wat het effect was van het gewichtsverlies.

5 procent gewichtsverlies is volgens de onderzoekers al voldoende om verschillende risicofactoren voor diabetes type 2 en hartziekten te verminderen. “Deze resultaten laten zien dat je met 5 procent gewichtsverlies al veel ‘waar voor je geld krijgt”, zegt hoofdonderzoeker Samuel Klein.

Volgens de meeste behandelrichtlijnen zouden mensen met obesitas 5 à 10 procent van hun lichaamsgewicht moeten afvallen. Klein: “Maar het doel van 5 procent gewichtsverlies is zó veel makkelijker dan 10 procent, dat het verstandig is om je op het eerste doel te richten.”

Bij de proefpersonen die doorstootten naar 10 of 15 procent gewichtsverlies, werd de gezondheid volgens verwachting wel verder verbeterd. De gezondheidsvoordelen waren in vergelijking echter aanmerkelijk minder groot dan bij de eerste 5 procent.

Risicofactoren

Obesitas is een belangrijke risicofactor voor chronische ziekten als diabetes, hartziekten en kanker. “Onze bevindingen tonen aan dat zelfs een kleine hoeveelheid gewichtsverlies belangrijke gezondheidsvoordelen biedt”, aldus Klein. “We hopen dat deze resultaten obese mensen aanmoedigen om bescheiden stappen te zetten in hun dieet en beweging, omdat dit zich zal vertalen in een kleinere kans op diabetes en hartziekten.”

De resultaten van het onderzoek zijn verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Cell Metabolism.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close