*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Overgewicht blijft bij gebruik van lightproducten

0
Het consumeren van light producten helpt niet om overgewicht bij de bevolking terug te dringen. Het werkt op lange termijn overconsumptie van deze caloriearme producten in de hand.
Dat stellen onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen donderdag.
Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat mensen meer chips eten zodra ze overschakelen op de light variant. Het nieuwe aan dit onderzoek is dat blijkt dat mensen in dat gedrag volharden. Ook een jaar nadat ze zijn overgestapt op light, blijven ze van die producten meer eten en drinken.

Sterker nog, aldus de onderzoekers: ze eten naast de light variant ook weer de vertrouwde variant van hun snoep. Gemiddeld kopen consumenten 13 procent meer calorieën het jaar na de eerste aankoop dan het jaar daarvoor.

Gewoonte

De onderzoekers, onder leiding van marketinghoogleraar Peter Verhoef, adviseren de overheid om voorzichtig te zijn met het aanprijzen van lightproducten.

”Mensen voelen zich schuldig als ze iets eten waar ze dik van worden, maar als ze overschakelen op light blijken ze er meteen meer van te consumeren. Vervolgens wordt dat een gewoonte, waarbij ze na een jaar niet alleen meer eten van de lightversie, maar vaak deels ook weer van de gewone variant”, aldus Verhoef.

Het onderzoek, waarvan de resultaten worden gepubliceerd in het International Journal of Research in Marketing, concentreerde zich op de consumptie van light chips, maar volgens Verhoef strekken de conclusies zich uit tot alle ‘hedonische’ producten, waaronder ook snoep en frisdrank, die vooral een genotsfunctie hebben.

De resultaten zijn volgens de onderzoekers ook van toepassing op andere West-Europese landen en de Verenigde Staten.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close