*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Periodiek vasten leidt tot minder vetmassa en behoud van spiermassa

0

Wie wil afvallen doet dat natuurlijk het allerliefst met behoud van spiermassa. Spiermassa is namelijk ontzettend belangrijk tijdens het afvallen en ook daarna. Periodiek vasten kan op verschillende manieren worden gedaan, de kern is echter altijd hetzelfde. Een periode van calorierestrictie wordt afgewisseld met een periode van een normale calorieconsumptie.

Er is een onderzoek gepubliceerd waarbij deeltijdvasten, ofwel periodiek vasten alweer als een zeer goede manier om af te vallen uit de bus kwam. De combinatie van het periodiek vasten met sport (cardiotraining) zorgt voor het verlies van vetmassa terwijl de hoeveelheid spiermassa gelijk blijft. Dat is waar iedereen die afvalt natuurlijk naar streeft.

Het onderzoek
De proefpersonen tijdens het onderzoek werden onderverdeeld in 4 groepen:
1. Controlegroep
2. Periodiek vasten: deze groep at om de dag slechts 25% van de benodigde calorieën in 1 maaltijd. De inname bestaat voor 22 tot 26% uit eiwit.
3. Cardiotraining: deze groep deed drie keer per week aan cardiotraining maar paste de voeding niet aan.
4. Combinatie van periodiek vasten en cardiotraining: deze groep at om de dag slechts 25% van de benodigde calorieën in 1 maaltijd. Op de dagen dat zij periodiek vasten, deden zij ook de cardiotrainingen.

Het experiment duurde twaalf weken. De gemiddelde BMI van de proefpersonen was 35.

De resultaten
De groep personen die een combinatie van periodiek vasten en cardiotraining volgde, had de meest positieve effecten. Zij verloren gemiddeld maar liefst 6 kilo. 5 kilo van het verloren gewicht bestond uit vet en 1 kilo uit vocht. De spiermassa werd volledig behouden. In deze tabel zie je de resultaten:

Groep 1 – controle Groep 2 – vasten Groep 3 – cardio Groep 4 – combinatie
Afname taille-omtrek (cm) 1 5 5 8
Gewichtsverlies (kg) 0 3 1 6
Verloren vetmassa (kg) 0 2 1 5
Verloren spiermassa (kg) 1 1 1 0

De resultaten spreken eigenlijk voor zich. De beste manier om af te vallen is een combinatie van deeltijdvasten en cardiotraining. Je verliest vetmassa en behoud je spiermassa! En dat is een doorbraak op zich.

De onderzoeksresultaten zijn zeer in strijd met de gedachte dat het goed is om gedurende de dag telkens kleinere maaltijden te eten en ten minste 6 keer per dag te eten. Uiteindelijk geldt natuurlijk dat je moet doen waar je je goed bij voelt. Maar deeltijdvasten in combinatie met cardio is zeker het proberen waard!

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close