Een Work-out in de hitte is het misschien niet waard…

0

Werkt u door de trainingen heen tijdens deze zomerdagen in de hoop dat deze warme weersomstandigheden u extra fitness voordelen zullen opleveren? U zou dan wel eens een teleurstellende verrassing kunnen krijgen.

Uit een nieuwe studie bleek dat een work-out in de hitte je niet de voordelen geeft die u denkt. In feite kan het beter zijn om uw workouts naar binnen te verplaatsen tot de temperaturen weer omlaag gaan.

Onderzoekers aan de Universiteit van Nebraska in Omaha keken naar het algemene effect van trainingen bij verschillende temperaturen om een beter beeld te krijgen van hoe het lichaam reageert op trainingen tijdens deze verschillende temperaturen. Ze richten zich op de mitochondria (mitochondriën zijn de krachtcentra van cellen; de energie die door elke cel in uw lichaam nodig is, wordt in de mitochondriën geproduceerd.)

Voor de studie, die bijzonder klein was, trokken de onderzoekers 36 deelnemers aan en namen weefselmonsters voor en na hun trainingen in heet (91 graden Fahrenheit), koud (44 graden F) en gematigde condities (68 graden F). Hun eerste resultaten toonden aan dat wanneer de deelnemers hun trainingen in de hitte hadden gedaan, er geen ontwikkeling was in de mitochondria.

“In feite is de reactie [in de warmte]ongeveer hetzelfde alsof er geen work-out was geweest,” zei onderzoeker Dustin Slivka, directeur van het Oefenfysiologisch laboratorium aan de Universiteit van Nebraska in Omaha, in een interview met de Huffington Post.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat deze resultaten werden samengesteld na slechts één training. Onderzoekers zijn van plan om de deelnemers te volgen om na te gaan of een periode van warmteacclimatie meerbelovende resultaten in de mitochondria zou kunnen tonen. Zij hopen hun onderzoek in 18 maanden te publiceren, nadat ze de tijd hebben gehad om de deelnemers langere tijd te volgen bij verschillende temperaturen.

Maar op dit moment merken ze op dat het uitoefenen in koele of kamertemperaturen gewoon effectiever kan zijn dan in de hitte een work-out doen.

Moet u deze studie gebruiken om uw trainingen te agenderen tot de herfst? Nee, dat niet. Maar als u in de hitte smelt, kunt u na deze verificatie overwegen dat het tijd is om uw volgende training naar binnen te verplaatsen.

Share.

About Author

Leave A Reply