Waarom sterk het nieuwe mooi is…

0

Heb je ooit gewoon sterk gevoeld? Krachtig? In controle? Het is een geweldig gevoel. En de laatste tijd is het in opkomst onder vrouwen. Het concept van een sterke vrouw – fysiek en mentaal – is steeds populairder geworden, en met goede reden.

De fitness van vrouwen is historisch altijd geconcentreerd geweest om dun te zijn. In de jaren ’90 deden vrouwen step aerobics met Jane Fonda. In de vroege jaren 2000 zou je vrouwen kunnen vinden die eindeloos lopen op een cardio machine in de sportschool. Zoveel vrouwen probeerden een groot aantal calorieën te verbranden om dun te zijn. Maar recentelijk is het aantal vrouwen dat zich beperkt tot cardio drastisch afgenomen. In plaats daarvan nemen vrouwen de gewichtsruimten over.

Het is geen geheim dat gewichtstraining ongelooflijke gezondheidsvoordelen biedt. Van het bevorderen van gewichtsverlies tot het verbeteren van de geestelijke gezondheid, kan gewichtheffen de kwaliteit van leven drastisch verbeteren. Dus waarom heeft het zo lang geduurd voordat vrouwen begonnen met het heffen van gewichten?

Volgens het ministerie van Cultuur, Media en Sport van het Verenigd Koninkrijk is in 2011 deden slechts 0,9 procent van de vrouwen aan gewichtheffen. Ditzelfde onderzoek toonde aan dat de meeste vrouwen geen gewichten heffen omdat ze geïntimideerd zijn. Ze weten niet waar ze moeten beginnen, en ze zijn bezorgd om te worden beoordeeld.

Volgens het Amerikaanse nieuws zijn er ongeveer 2 miljoen meer mannen dan vrouwen die deelnemen aan krachttraining, maar deze dingen beginnen te veranderen. Hoewel het genderverschil bij gewichtheffen nog steeds groot is, is het percentage vrouwen die deelnemen aan krachttraining drastisch toegenomen.

Aangezien wetenschap de voordelen van gewichtheffen heeft bewezen, hebben vrouwen over de hele wereld daarvan kennis genomen. In feite is de hashtag #liftlikeagirl al een tijdje trending….

Share.

About Author

Leave A Reply