De sleutel tot het verlies van gewicht is de snelheid waarop u het verliest!

0

De snelste manier om snel aan tge komen is vaak door het snel te verliezen. Het gestaag verliezen van gewicht, is zoals het lijkt, de sleutel tot succesvol gewichtsverlies, volgens een nieuwe studie van Drexel University in het tijdschrift Obesity.

Gedragsgewichtsverliesprogramma’s produceren op betrouwbare wijze klinisch significante gewichtsverliezen. Echter, de gewichtsverliesuitkomsten zijn variabel, en degenen die een klinisch significante hoeveelheid gewicht (5% -10%) verliezen, komen gewoonlijk weer aan. Het gebrek aan significant gewichtsverlies vroeg in behandeling is herhaaldelijk geassocieerd met slechte langetermijnuitkomsten. Variabiliteit in gewicht vroeg in de behandeling, onafhankelijk van het totale vroege gewichtsverlies, zou mogelijk aanvullende voorspellende informatie over latere uitkomsten kunnen bieden.

Onderzoekers vonden dat van 183 deelnemers in een gedragsgewichtsverlies programma, degenen wiens gewichtsverlies fluctuerde, de slechtste langetermijnuitkomsten hadden. Een tot twee jaar later. Met mensen die een stabiele hoeveelheid ponden per week verloren liep beter af, aldus hoofd auteur Emily Feig: “het ontwikkelen van stabiel, herhaalbaar gedrag in verband met voedsel inname en gewichtsverlies vroeg in een gewicht controle programma is echt belangrijk voor het behoud van de veranderingen op de lange termijn.

In de studie werden overgewicht en zwaarlijvige mensen ingeschreven in een jaarlijks programma met behulp van maaltijdvervangingen en gedragstechnieken zoals zelfbewaking, calorie monitoring en verhoogde fysieke activiteit. De deelnemers werden wekelijks gewogen bij groepsbijeenkomsten, en nog twee jaar nadat het programma formeel beëindigd was. Vroege resultaten bleken indicatief te zijn voor het algehele succes. Personen wiens gewicht het meest fluktueerde gedurende de eerste zes en 12 weken van de behandeling, hadden een slechtere gewichtscontrole op 12 en 24 maanden. Iemand die per week vier pond verloor, en daarna twee en vervolgens eentje verloor, bleek er slechter aan toe te zijn dan iemand die drie weken consequent elke week 1 pond verloor, aldus de onderzoekers.

Onderzoekers willen nu weten waarom bepaalde individuen een grotere gewichtsvariabiliteit hebben. Zei hoofdonderzoeker michael lowe: “Ga voor een gewichtsverlies plan dat u week in en week uit vol kunt houden, zelfs als dat betekent dat er slechts 3/4 pond per week constant wordt verloren.

Bron

Share.

About Author

Leave A Reply