De meeste spijsverteringsproblemen kunnen opgelost worden door dit voedsel regelmatig te eten

0

Het is verbazingwekkend hoeveel is veranderd in het begrip van de innerlijke werking van het menselijk lichaam de laatste jaren. En met elke dag die voorbij gaat zijn er nieuwe ontdekkingen over je darmen, met name de miljarden microbiota of bacteriën die hen thuis noemen.

Uw darm microbiome heeft een enorme impact op bijna elk aspect van uw gezondheid, van vertering en geluk tot aan hart-en vaatziekten en diabetes.

Hoe u uw darmbacteriën kunt verbeteren

Aangezien wetenschap meer over de gezondheid van de darm leert, wordt het steeds belangrijker om de darm te geven wat het nodig heeft. En dat is een gelukkige en diverse microbiële bevolking om u zo gezond te maken als u kan zijn. Om dit te bereiken moet u een dieet rijk aan inulin, vezels, prebiotica, probiotica en antioxidanten eten.

1. Prebiotica

Onverdundbare koolhydraten die bestaande darmbacteriën voeden zoals probiotica. Ze worden gevonden in plantaardige bronnen en fungeren meestal als kunstmest voor uw dunne darm.

2. Probiotica

Levende bacteriën en gisten die in bepaalde voedingsmiddelen zitten. Deze omvatten zuivelartikelen zoals yoghurt, kefir en onpasteuriseerde kaas, evenals gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kimchi.

3. Inulin

Een prebioticum gevonden in veel plantaardige voedingsmiddelen. Het wordt omgezet in korte keten vetzuren in het lichaam en biedt tal van voordelen voor de gezondheid, inclusief stimulerende bacteriële groei in de darm.

4. Vezels

Een ander onverteerbaar koolhydraat dat ook als voedsel voor darmbacteriën fungeert. Het speelt een essentiële rol in het bevorderen van hartgezondheid en spijsvertering, evenals bij het regelen van uw cholesterolgehalte.

5. Antioxidanten

Deze komen in de vorm van vitaminen, voedingsstoffen of fytochemicaliën om te helpen vrije radicale celschade te voorkomen of te stoppen. Polyfenolen zijn in het bijzonder van belang voor de gezondheid van de darm. Zij versterken uw immuunsysteem en beschermen uw cellen tegen indringers en slijtage.

Top 5 voedingsmiddelen om darmbacteriën te verbeteren

Oké, nu gaan we naar de top vijf voedingsmiddelen kijken die u kunt eten om uw darmbacteriënpopulatie te maximaliseren!

1. Jeruzalem Artisjok

Dit is een van de beste bronnen van inulin die u kunt krijgen, met een 3,5 ounce (100 gram) die 16 tot 20 gram oplevert.

Nog nooit van een Jeruzalem artisjok gehoord? Nou, u zult misschien verbaasd zijn om te leren dat het niet in de artisjokfamilie of in Jeruzalem is.

Het is eigenlijk een Italiaanse variant van de zonnebloem die zeer lijkt op gemberwortel. Het is vettig, zoet en knapperig, en kan bereid worden zoals aardappelen of pastinaakjes. Jeruzalem artisjokken smaken prima, gemarineerd, geroosterd of gepureerd.

2. Extra Maagdelijke Olijfolie

Een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen die er zijn. Extra Virge olijfolie kan worden gebruikt als dip, dressing, ingrediënt of kookolie. Dus, u zou geen moeite moeten hebben om een manier te vinden om het te gebruiken.

Extra Virge olijfolie geeft u een dosis polyphenolen die u helpen bij het behoud van de microbiële diversiteit voor een gezonde darm, evenals het stimuleren van uw immuunsysteem.

3. Knoflook

Een andere dichte bron van inulin en antioxidanten, knoflook kan worden gebruikt om een gezonde en hongerige darmpopulatie te voeden en toe te voegen aan de gunstige bacteriën die er al aanwezig zijn.

Als u geen fan bent van de sterke smaak, kunt u kiezen voor ui als vervanging.

4. Appels

Deze voedingsstoffen- en vezeldichte, zoete lekkernijen zijn makkelijk te pakken onderweg of voor gebruik in een salade. De schil bevat waardevol pectine waarvan microben houden, dus wees er zeker van om ze niet te schillen!

5. Yoghurt

Ik ben er zeker van dat u op deze zat te wachten. Probiotisch-rijke yoghurt, kefir, en niet gepasteuriseerde melk en kaas bevatten levende bacteriën. Deze voedingsmiddelen dragen positief bij aan uw darmmicrobe bevolking, en moedigen hen aan om gezonde chemicaliën te produceren die de gezondheid van hoofd tot teen bevorderen!

Nu u weet hoe belangrijk een gezonde darm is voor uw algemene gezondheid en welzijn, moet u deze voedingsmiddelen aan uw dieet toevoegen!

Share.

About Author

Leave A Reply