Dit is wat er in je hersenen gebeurt wanneer je een dieet begint

0

Voel je voortdurend honger terwijl je op een dieet bent, maar je kan niet achterhalen waarom? Nou, dit is het meest voorkomende probleem dat mensen dagelijks tegenkomen. De reden hiervoor is de mentale en fysieke toestand van het lichaam.

Dit is een fenomeen dat onze lichamen overneemt, wat we niet helemaal kunnen begrijpen. Daarom proberen we erachter te komen waarom onze hersenen deze situatie niet kunnen verslaan en ons constant een bepaald dieet laten afwijzen.

Als de hersenen onder een bepaalde gewoonte functioneren, zoals je bijvoorbeeld jehele leven heeft gevolgd, met de nieuwe veranderingen die u probeert te implementeren, gaan de hersenen over in een overdrive. Als gevolg hiervan kunnen de hersenen niet wennen aan het nieuwe voedsel dat je verbruikt.

Hoe breek je de cyclus?

Meer dan 45 miljoen Amerikanen zijn elk jaar op een dieet. De meeste van hen falen echter en stoppen met hun nieuwe plannen voordat ze resultaten krijgen. Volgens de auteur van “The Hungry Brain”, Stephan Guyenet, worden de hersenen verrast als je een nieuwe gewoonte implementeert.

Daarom regelt het alle functies in het lichaam en kan het je dwingen om te vechten tegen het nieuwe dieet. Dus, voordat je het zelfs maar realiseert, begint je lichaam het nieuwe gewichtsverliesplan te verwerpen en dwingt het je om meer voedsel te willen en te “overleven”.

Uiteindelijk worden de hersenen verward en onderscheidt je niet meer het juiste van het verkeerde, vooral als je lang geen gezond eten hebt gegeten. Als gevolg hiervan herkennen de hersenen deze situatie als potentieel gevaarlijk en willen ze de oude gewoontes terugbrengen.

Om dit proces te verslaan moet je echter zeer vastberaden zijn. Je moet je concentreren op je dieet en evenwicht brengen in je maaltijden. Maar je moet het lichaam nooit uithongeren van belangrijke voedingsstoffen als je uitstekende resultaten wilt hebben.

Het lichaamsvet is ook belangrijk

Iets soortgelijk begint in je brein als je veel lichaamsvet hebt. Het probeert het vet met leptine te meten en een hormoon in de bloedbaan af te geven. Hoe meer het secreteert, hoe meer vet je in je lichaam opslaat.

Dit is het beroemde hongerhormoon. Daarnaast zullen je hersenen de lichaamstemperatuur en het gewicht waaraan het gewend is verdedigen, zodat je moeite hebt met het beginnen met je dieet. Dus, wanneer je afvalt, neemt het niveau van leptine in de bloedbaan ook af.

Als gevolg daarvan zullen je hersenen vechten om het vet terug te krijgen en zelfs tegenovergestelde effecten te krijgen, waardoor je het gewicht dat je onlangs verloren hebt, weer terug krijgt.

Hoe gewicht te verliezen

Als je gewicht wilt verliezen, moet je lichaam zich comfortabel voelen, beweert Stephan Guyenet. Dus, het eten van minder is niet de sleutel. In plaats daarvan moet je jezelf richten op eenvoudige, onbewerkte en smakelijke gerechten.

Vermijd daarom het frituren van je eten, doe meer oefeningen, vermijd stressvolle situaties en slaap meer. Zo simpel als het klinkt, is slaap een van de meest cruciale aspecten van het verliezen van gewicht. Ten slotte, als je af wilt slanken, zorg ervoor dat je een gezond leven met gezond gedrag leidt.

Bronnen:: NBC News | Trimdown Club | Shape Scale

Share.

About Author

Leave A Reply