Je bent niet dik! Je maag is opgeblazen en zo kom je er vanaf!

0

Veel mensen ervaren een paar keer per maand een opgeblazen gevoel, vooral na een zware maaltijd. Er zijn echter mensen die de hele tijd opgezwollen zijn. Artsen zeggen dat het opzwellen eigenlijk gas in de maag is dat vastzit. Zwelling en gas zijn meestal gerelateerd aan wat en hoe je eet, dus er zijn een paar eenvoudige veranderingen die kunnen helpen.

Hier zijn de 5 belangrijkste dingen die tot opblazen leiden en hoe u het kunt oplossen:

1. Constipatie

U moet meer vezels consumeren omdat obstipatie optreedt doordat gas achter de ontlasting gevangen zit. Hoe dan ook, u kunt dit probleem erger maken als u plotseling meer vezels begint te consumeren. Eet daarom bessen, smoothies, en begin met het consumeren van volkorenbrood in plaats van witbrood.

2. Koolhydraten

Stop een opgeblazen gevoel met een laag koolhydraten dieet. Als koolhydraten niet goed verteerd worden, treedt er zwelling op. Ook kunt u dit probleem voorkomen als u stivels, suiker en alcohol vermijdt. U moet alle ongezonde snoepjes en snacks vervangen door gemengde groenten, bessen en fruit.

3. Stress

Studies hebben aangetoond dat stress u kan laten opzwellen. Als u stress voelt, voorkomen de hersenen een goede spijsverteringskanaalfunctie. Ook kan maagpijn en obstipatie u opgeblazen laten voelen.

Als u spijsverteringsproblemen ondervindt of zich opgeblazen voelt, probeer dan gezonder te eten en stress te verlichten.

4. Niet genoeg water drinken

Niet genoeg water drinken kan veel ziekten en gezondheidsproblemen veroorzaken. Uitdroging komt voornamelijk uit koffie, alcohol en suiker. Als u deze dranken meestal gebruikt, is er een hoge kans dat u gedehydrateerd bent. Het wordt aanbevolen om dagelijks 6-8 glazen water te consumeren.

Wanneer u niet genoeg water drinkt, gebruikt het lichaam de vloeistoffen die het bevat. Bovendien is vloeistof retentie een van de factoren die een opgeblazen maag veroorzaken. Drink genoeg water als u dit probleem wilt elimineren.

5. Te snel eten

Drink en eet langzamer als u zich opgeblazen voelt. Het is zeer belangrijk om uw voedsel langzaam te kauwen, omdat u problemen met vertering kunt krijgen als u niet lang genoeg kauwt. Dus, vergeet niet langzaam te kauwen en kleine hapjes te nemen.

Share.

About Author

Leave A Reply