Een glas curcumine water is net zo goed als een uur lang hardlopen!

0

Het meest krachtige anti-oxidant, anti-veroudering, en anti-inflammatoire super kruid is kurkuma. Het behoort tot de gemberfamilie, waardoor het een populair ingrediënt is in vele Indiase gerechten. Ook is het al eeuwenlang in Azië gebruikt vanwege de medicinale eigenschappen ervan in de vorm van curcumine.

Dit specerij kan uitstekend zijn voor het behandelen van opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, diarree en verkoudheid. Bovendien beweren sommige beoefenaars van het traditionele Chinese geneeskunde dat curcumine voor de huid gunstig kan zijn in de vorm van een gel, evenals voor het behandelen van geïnfecteerde wonden.

De reden hiervoor is vanwege de antibacteriële eigenschappen ervan. Als gevolg hiervan hebben veel onderzoekers deze kruiden bestudeerd om te bepalen of het zo goed is als mensen geloven. Zij concludeerden dat curcumine sterke eigenschappen heeft die gunstig kunnen zijn voor de algemene gezondheid.

Daarnaast zit het kruid vol met gezonde voedingsstoffen zoals mineralen, vitaminen, vezels en calcium. Zelfs als u er veel van consumeert, zullen bijwerkingen gewoonlijk niet verschijnen. Er zijn echter enkele zeer zeldzame gevallen van misselijkheid, duizeligheid of een maag die van streek is.

Voordelen van het consumeren van curcumine water

Hier is een overzicht van alle voordelen die curcumine kan bieden:

  • het heeft krachtige medicinale eigenschappen
  • bevat anti-inflammatoire verbindingen
  • verhoogt de antioxidantcapaciteit
  • verhoogt de hersenfuncties en vermindert het risico op hersenziekten zoals alzheimer
  • verlaagt het risico op hart-en vaatziekten
  • Kan kankercellen voorkomen, afremmen en zelfs vernietgen

Het hart-en vaatstelsel en curcumine

Volgens een studie uitgegeven in het American Journal of Cardiology, kan curcumine extract u het risico op een hartaanval met 56% verminderen. In een recent onderzoek werd vastgesteld dat het consumeren van curcumine water de effectiviteit van lichamelijke oefeningen kan verbeteren en daardoor de gezondheid van het hart verbeteren.

Zo kan het een krachtige aanvulling zijn voor het stimuleren van de energie. Het kan hetzelfde effect hebben als een uur hardlopen, maar dat betekent niet dat je fysieke oefening met volledig moet vervangen met curcumine.

Hoe kan curcumine water de hartgezondheid verbeteren

Als u gedurende acht weken 150 mg curcumine-extract gebruikt, kunt u uw hartfunctie verbeteren. Dus, om deze hoeveelheid te nemen, moet u dagelijks een theelepel curcumine water nemen.

Hoewel curcumine het hart kan verbeteren en het hart- en vaatstelsel kan stimuleren, moet u niet stoppen met bewegen. Het lichaam moet ergens de energie kwijt. Daarom moet u oefenen, ongeacht hoeveel curcumine supplementen u neemt.

Share.

About Author

Leave A Reply