Dames, als je je schaamhaar scheert, lees dit!

0

Dames verwijderen hun haar van de intieme zones al lange tijd, een hype die in de vroege jaren 90 echtbegon door te breken en nog steeds voort duurt. Volgens een laatste studie verwijderen de meerderheid van de dames hun of haar meestal uit de intieme zone. Dit is een normaal ding geworden en zelfs een noodzaak, maar velen hebben geen idee van de bijwerkingen.

Wij raden u aan om uw schaamhaar niet te waxen of te scheren.

In “American Diary of Obstetrics and Gynecology” publiceerde de wetenschapper Andrea De Maria dat dames zich niet bewust zijn van de gevaren van het scheren van schaamhaar. Er bleek dat 87% koos voor een kapsel in een salon en daarvoor betaalde en 90% scheert hun schaamhaar.

De huid in het genitale gebied is zeer gevoelig en vatbaar voor sneetjes en wondjes. Veel vrouwen voelen tinteling in het nasleep van het scheren.

Het gebied onder de taille zit vol zweetklieren. Dat betekent dat de regio een ideale omgeving is voor bacteriële groei. Ook, als de huid slechts kleine miniscule sneetjes heeft, is er een groot risico op infectie.

Het is belangrijk om te vermelden dat schaamhaar op een manier tevens een kenmerkende belemmering is van seksueel overdraagbare ziekten.

 

Share.

About Author

Leave A Reply