*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Prikkelbare darmen tijdens afvallen voorkomen + 1 Recept

0

Prikkelbare darmen zijn dikwijls oorzaak van het vroegtijdig stopzetten van onze afslankkuur. Prikkelbare darmen zijn erg vervelend, zeker als je gemakkelijker en snel gewicht wilt verliezen.

Prikkelbare darmen verdwijnen meestal spontaan, en zijn meestal het gevolg van de plotselinge overstap van ons ongezond eetpatroon met veel vet en suiker, naar gezond eten met een hoge concentratie aan gezonde voedingsstoffen.

Heb jij ook last van prikkelbare darmen tijdens afvallen? Lees dan zeker verder, want dan is dit artikel zeker voor jou. We leren je prikkelbare darmen tijdens afvallen voorkomen, en geven we je alvast een efficiënt recept om onrustige darmen te voorkomen.

Hoe kunnen we gemakkelijk prikkelbare darmen tijdens afslanken voorkomen?

Heb je regelmatig last van onrustige en prikkelbare darmen, vooral nu je aan een afslankkuur bezig bent? Dat is uiteraard erg vervelend, en je kunt daar heel wat hinder van ondervinden.

Gelukkig kunnen we daar heel wat zelf aan doen, waardoor de klachten verminderen, of relatief vlug tot het verleden behoren.

Het plots overschakelen van je oude, lees meestal ongezond eetpatroon, naar gezond eten ligt meestal aan de basis van prikkelbare darmen tijdens afvallen.

Ons lichaam heeft daarvoor uiteraard tijd nodig om zich daaraan aan te passen. Om prikkelbare darmen te voorkomen of te verhelpen hebben we in de eerste plaats gezonde voeding met een hoge concentratie aan voedingsvezels nodig. Daarnaast speelt voldoende vocht en beweging eveneens een erg belangrijke rol.

Zorg er voor dat deze drie belangrijke factoren zo vlug mogelijk in evenwicht zijn, en je prikkelbare darmen zullen veel rustiger worden.

Prikkelbare darmen voorkomen door meer voedingsvezels te eten

Als je meer vet wilt verliezen om gemakkelijker af te vallen, hebben we vooral nood aan voedingsvezels. Die zijn belangrijk in ieder gezond eetpatroon, en zeker als het om afvallen gaat. Voedingsvezels verlengen ons verzadigingsgevoel, waardoor onze honger langer uit blijft; en we automatisch minder eten.

Voedingsvezels zorgen op hun beurt voor:

 • Een goede spijsvertering
 • Een gezonde darmflora
 • Een vlotte stoelgang
 • Soepele darmen
 • Veel voedingsvezels vinden we vooral in: groenten en fruit, in aalle volkorenproducten (volkoren brood, volkoren pasta en deegwaren), in zilvervliesrijst, en in peulvruchten zoals erwtjes, boontjes, groentekiemen, linzen en in kikkererwten

Prikkelbare darmen voorkomen met veel water drinken

Voldoende water drinken is belangrijk voor onze gezondheid, zeker als je wilt afvallen. Ook water geeft ons een langer verzadigingsgevoel, met het bekende gevolg.

Drink dagelijks tussen de 2,5 en 4 liter water. Je kunt immers ook teveel water drinken, en dat is even ongezond als te weinig. Om prikkelbare darmen te voorkomen, raden diëtisten tevens aan om onze drie grote maaltijden te vervangen door zes kleinere.

Op die manier blijft onze vetverbranding voortdurend aan het werk, waardoor we meer opgeslagen lichaamsvet verbranden.

Eet langzaam, en geniet van je eten; ook tijdens een afslankkuur.

Zo krijgen we minder lucht naar binnen, en blijven onze darmen rustiger.

Prikkelbare darmen voorkomen door meer beweging

Als we willen afvallen, moeten we naast gezond eten, voldoende bewegen. Het een, gaat niet zonder het ander. Meer bewegen doet ons meer calorieën gebruiken en vet verbranden.

Voldoende bewegen wil zeker niet zeggen dat we nu plots urenlang moeten trainen zoals een topsporter, integendeel. Begin met dagelijks een half uurtje te wandelen, joggen, fietsen of zwemmen; en dit op je eigen tempo. Eens je lichaam aan dit ritme aangepast, kun je de trainingsarbeid nog aanpassen.

Deze tips moeten prikkelbare darmen voorkomen of verhelpen

 • Om prikkelbare darmen te voorkomen of te verhelpen eet je bij voorkeur:
 • Meer trage koolhydraten: die verteren veel moeilijker en vragen daarbij veel meer energie dat hun snelle variant, waaronder vooral witte suiker en zetmeelrijke voeding. Trage koolhydraten vinden we vooral in alle volkorenproducten
 • Meer voeding rijk aan voedingsvezels: zoals alle graan- en volkorenproducten, groenten en peulvruchten (erwtjes, boontjes, groentekiemen, linzen en kikkererwten
 • Meer fruit: zoals pruimen, vijgen, dadels, citrusvruchten…
 • Eet meer voeding rijk aan probiotica: en dan vooral natuuryoghurt (dus zonder fruit of andere toevoegingen), kwark…

Beperk daarentegen zoveel mogelijk de consumptie van:

 • Te veel eiwitrijke producten: kunnen je darmen in de war brengen. Eet dus meer vette vis in plaats van vlees en wat meer (vette) vis
 • Olie en vet: bedenk hierbij dat vloeibare vetten en oliën beter zijn voor onze gezondheid (vooral voor overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas, aderverkalking, een verstoord cholesterolgehalte en hart- en bloedvaten)
 • Geraffineerde witte suiker: is een belangrijke oorzaak van overgewicht, spijsverteringsproblemen, hoge bloeddruk en diabetes. Beperk tevens zoveel mogelijk het gebruik van kunstmatige zoetstoffen. Gebruik gezonde alternatieven voor suiker zoals stevia, palm- of kokosbloesem, fruit, en in beperkte mate agave- en ahorne siroop
 • Dranken: koolzuurhoudende, suikerrijke en alcoholische dranken, maar ook sterke koffie of thee te vermijden

Luie darmen brengen je vetverbranding in de war

Heb je luie darmen, en werd het luie darmsyndroom bij jou vastgesteld? Dan is de kans groot dat je meer lichaamsvet opslaat. Luie darmen maken vet verbranden en gemakkelijk afvallen moeilijker, en uiteindelijk zelfs onmogelijk.

Recept om luie en prikkelbare darmen te voorkomen en tot 5 kilo afvallen in 1 maand

 • Ingrediënten: water, 2 eetlepels haver, 1 theelepel gemalen vlas zaad, pure cacao, 300 milliliter kefir, en 6 gedroogde pruimen
 • Bereiding:
 • Leg zes pruimen gedurende een tiental minuten in kokend water
 • Meng 2 eetlepels haver, een theelepel gemalen vlas zaad en een theelepel cacao in 300 milliliter kefir
 • Voeg er de in fijne stukjes pruimen aan toe
 • Plaats het mengsel in de koelkast
 • Drink dagelijks een groot glas voor je ontbijt, dus op je nuchtere maag

Drink dit minstens één maand lang, en je zal het effect ervan goed merken.

Je verliest hiermee gegarandeerd tot 5 kilo in 1 maand, en je zult je fitte, energieker, vitaler en beter in je vel voelen dan ooit.

Deze gezonde drank vertraagt tevens je natuurlijk verouderingsproces met een jonge, strakke en fluweelzachte huis als gevolg.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close