*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Probeer deze selderijthee voor gewichtsverlies!

0

Selderij is niet alleen zeer verzadigend en handig om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, maar het is ook caloriearm, gaat buikontstekingen tegen en bevordert tegelijkertijd gewichtsverlies.

Vrijwel iedereen weet wel dat groenten een van de beste voedingskeuzes zijn om gewichtsverlies te bevorderen.

Groenten zijn een geweldige bron van vitamines, mineralen, antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen die het lichaam helpen naar behoren te functioneren, zodat het vet kan verbranden en ongewenste afvalstoffen kan elimineren.

Selderij is een geweldig voorbeeld van deze groentesoorten die gewichtsverlies ondersteunen. Selderij is caloriearm, bevat helemaal geen vet en is rijk aan voedingsstoffen die verschillende lichaamsfuncties ondersteunen om makkelijker af te vallen.

Veel mensen zijn zich nog altijd niet bewust van de gezonde eigenschappen die selderij heeft en de voordelen die het biedt voor gewichtsverlies. Daarom delen we in dit artikel de belangrijkste details over de samenstelling van deze groente.Daarnaast leggen we uit waarom selderij zo gezond is en vertellen we hoe je de groente kunt gebruiken om een heerlijke thee van te maken.

De voedzame eigenschappen van selderijthee

Een van de voornaamste eigenschappen die selderij heeft, is dat het voor 90 à 95% uit water bestaat. Hierdoor is dit een van de meest caloriearme groenten die er bestaan. Het bevat per 100 gram slechts zestien calorieën.

Dit zorgt er ook voor dat selderij een van de makkelijkst verteerbare groenten is eneen van de beste opties om je lichaam te hydrateren en lichaamscellen te voeden.

De groente heeft ontstekingsremmende eigenschappen die buikontsteking en andere vormen van ontsteking die de gezondheid van je spieren en gewrichten aantasten tegen kunnen gaan.

Daarnaast is selderij rijk aan essentiële voedingsstoffen als:

 • Vitamine A, B1, B2, B6, B9 en C
 • Mineralen als calcium, kalium, magnesium en ijzer.
 • Essentiële aminozuren

Dankzij de voedingswaarde en de grote hoeveelheid water die selderij bevat is diteen van de beste voedingskeuzes voor alle soorten diëten.

Het is dan ook helemaal niet vreemd dat selderij tegenwoordig een van de meest gewilde groenten is, zowel voor gewichtsverlies als voor geneeskrachtige doeleinden. Door een thee te maken van selderij kun je optimaal profiteren van de vele voedingsstoffen die deze groente bevat.

De voornaamste voordelen die selderijthee biedt voor gewichtsverlies

Er zijn meerdere redenen waarom deze groente een goede keuze is voor mensen die op gezonde manier willen afvallen.

 • Allereerst moeten we het hebben over de vochtafdrijvende en zuiverende eigenschappen die selderijthee heeft. Deze eigenschappen zijn te danken aan de oliën als limoneen, selineen en asparagine die deze groente bevat. Deze oliën zitten voornamelijk in de stengel en de zaden, hoewel ze ook in kleinere hoeveelheden aanwezig zijn in de bladeren.
 • Dankzij het water- en vezelgehalte is selderij zeer verzadigend. Hierdoor zul je door het consumeren van selderij dus minder geneigd zijn om gedurende de dag meer calorieën binnen te krijgen dan nodig.
 • De groente heeft een antibacteriële en antivirale werking die verschillende soorten maag-darminfecties tegengaat en zo de gezondheid van het spijsverteringssysteem verbetert.
 • Het drinken van selderijthee is aanbevolen om de verwijdering van opeengehoopte gifstoffen uit belangrijke organen te bevorderen, waardoor deze organen beter kunnen functioneren en het lichaam gezuiverd wordt.
 • Zodra de lichaamssappen gestabiliseerd zijn, zijn de nieren in staat beter te functioneren en zullen ontstekingen veroorzaakt door vochtretentie geremd worden.
 • Selderijthee is geweldig voor mensen die last hebben van een hoog cholesterol- of triglyceridengehalte. De eigenschappen die deze thee heeft, kunnen deze gehaltes stabiliseren en de kans op cardiovasculaire problemen verkleinen.
 • Het ondersteunt spijsverteringsprocessen, waardoor het lichaam voedingsstoffen beter in zich op kan nemen en problemen als darmgas, ontstekingen en andere symptomen die het spijsverteringssysteem kunnen aantasten, voorkomen kunnen worden.
 • Het regelmatig drinken van selderijthee kan helpen om de stofwisseling te reguleren. De stofwisseling is namelijk grotendeels afhankelijk van het lichamelijke vermogen om overtollig vet te elimineren.
 • Naast de vele voordelen die we reeds besproken hebben, is het ook belangrijk om aan te geven dat het eten van selderij belangrijke voedingsstoffen biedt voor je huid, haar en je gezichtsvermogen.

Hoe maak je deze selderijthee voor gewichtsverlies

Deze thee is een verfrissend drankje dat zowel warm als koud gedronken kan worden als aanvulling op diëten voor gewichtsverlies.

In het traditionele recept wordt alleen water en selderij gebruikt. Wij hebben er echter voor gekozen om ook een beetje citroensap toe te voegen om de ontgiftende werking te versterken.

Ingrediënten

 • 3 stengels bleekselderij
 • 1 liter water
 • 1 citroen
 • ½ theelepel gemalen gember (optioneel) (2.5 gram)

Instructies

 • Was de selderijstengels om ervoor te zorgen dat ze goed schoon zijn en dat er geen bacteriën meer opzitten.
 • Breng de liter water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de gesneden selderij toe. Zet het vuur laag en laat de selderij vijf tot tien minuten doorkoken.
 • Als je ook graag wat gember toevoegt, doe dit dan één à twee minuten voordat je de pan van het vuur haalt.
 • Zodra de thee klaar is, haal je de pan van het vuur en laat je hem nog tien minuten staan. Voeg na tien minuten het citroensap toe.

Consumptie

 • Drink één kop selderijthee voor het ontbijt.
 • Drink de rest van de thee verspreid over de dag, voor elke maaltijd of tussen je maaltijden in.
 • Je kunt deze thee opnemen in je gewone dieet, maar het is het beste om de theesteeds vijftien dagen achtereenvolgend te drinken en vervolgens vijftien dagen te rusten.

Vergeet niet dat dit natuurlijk geen wonderdrank is. Het vermogen om gewichtsverlies te bevorderen is sterk afhankelijk van de leefstijl die je voor dit doeleinde hebt aangenomen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close