Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Proteïne-hype: sporters zijn slachtoffer van slimme marketing

0

Eiwitshakes, proteïnebars en andere sportvoedingsproducten zijn niet aan te slepen. En iedereen die ze gebruikt wordt voor de gek gehouden, want je hebt helemaal geen extra eiwitten nodig als je sport.

De markt voor eiwitpoeders en aanverwanten is met 160 procent gestegen sinds 2011, blijkt uit cijfers van Euromonitor. Het assortiment is dan ook groot. Bedrijven als Mars en Cup-a-Soup kwamen het afgelopen jaar met producten met extra eiwitten. Supermarkten hebben hele schappen ingericht met speciale eiwitrijke voedingsmiddelen. Maar experts waarschuwen nu dat sporters massaal ten prooi vallen aan slimme marketing.

Anna Daniels, diëtist en woordvoerder van de Britse Dietetic Association vertelt in The Guardian: “Mensen denken dat ze extra proteïnes nodig hebben, maar de meerderheid krijgt al voldoende binnen. Als je heel fanatiek sport heb je een beetje meer nodig, maar dat kun je nog steeds gewoon uit eieren, yoghurt en vlees halen. De meesten van ons sporten een paar keer per week een uurtje. Dan krijg je genoeg eiwitten binnen met je normale eetpatroon.”

Ook Danny Commane, voedingswetenschapper aan de universiteit van Reading benadrukt: “Het is slimme marketing. Tenzij je heel extreem sport heb je geen extra eiwitten nodig.” Laat die dure poeders en potten dus gewoon in de winkel staan en bak een eitje.

Bron(nen):   The Guardian

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close