Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Slechts 300 calorieën per dag minder, levert al een een gezondheidsvoordeel op

0

Als u slechts 300 calorieën per dag uit uw dieet haalt, het equivalent van zes Oreo-koekjes – zou dat alles kunnen zijn om het risico op diabetes en hartziekten te verminderen, suggereert nieuw onderzoek.

In de studie werd verteld dat iets meer dan 200 volwassenen jonger dan 50 met een gezond gewicht of slechts enkele extra kilo’s hun calorie-inname binnen twee jaar moesten verminderen met 25%. Hun vermogen om dat doel te bereiken varieerde, en de gemiddelde caloriebeperking in de groep was ongeveer 12% (300 calorieën per dag).

Toch lukte het ze om 10% minder te wegen, waarvan 71% vet was.

Wat bracht dat bescheiden gewichtsverlies met zich mee? Aanzienlijke verbeteringen werden waargenomen in al goede niveaus van cholesterol, bloeddruk, bloedsuikerspiegel en andere markers van risico’s voor metabole ziekten. De vrijwilligers hadden ook lagere niveaus van een biomarker voor chronische ontsteking, die is gekoppeld aan hartziekten, kanker en mentale achteruitgang.

“Er is iets met calorierestrictie, een mechanisme dat we nog niet begrijpen dat resulteert in deze verbeteringen,” zei studie auteur Dr. William Kraus, een cardioloog en professor in de geneeskunde aan de Duke University School of Medicine in Durham, N.C.

“We hebben bloed-, spier- en andere monsters verzameld van deze deelnemers en zullen blijven onderzoeken wat dit metabolische signaal of magische molecule zou kunnen zijn,” voegde hij eraan toe in een persbericht van Duke.

De bevindingen laten zien “dat zelfs een wijziging die niet zo ernstig is als wat we in dit onderzoek gebruikten, de last van diabetes en hart- en vaatziekten die we in dit land hebben, kan verminderen”, zei Kraus.

“Mensen kunnen dit redelijk gemakkelijk doen door simpelweg hun kleine indiscreties hier en daar te bekijken, of misschien de hoeveelheid ervan te verminderen, zoals niet snacken na het eten,” stelde hij voor.

De studie, gepubliceerd op 11 juli in het tijdschrift The Lancet Diabetes & Endocrinology, maakt deel uit van een lopend project met de Amerikaanse National Institutes of Health.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close