Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Sporten maakt de kans op borstkanker mogelijk fors kleiner

0

Het lijkt erop dat wie in goede conditie is veel minder kans heeft op borstkanker. Aerobe fitheid zou de werking van cellen van binnenuit veranderen waardoor ze minder snel transformeren in kankercellen, schrijft The New York Times.

In een nieuwe studie bij vrouwelijke ratten kregen de fitste dieren veel minder vaak kanker bij blootstelling aan een bekend carcinogeen dan de beesten die minder in conditie waren, zelfs als ze niet sportten. De bevindingen leveren veelbelovende aanwijzingen op als het gaat om de relatie tussen sport en kanker.

De meeste mensen denken dat cardiovasculaire fitheid wordt opgebouwd door langdurig en geduldig trainen, maar een deel, mogelijk wel de helft, van deze fitheid is genetisch, al kan deze basisconditie flink worden verbeterd door veel te sporten.

Uit veel studies blijkt dat hoe fitter iemand is hoe kleiner de kans op allerlei ziektes waaronder kanker, maar in hoeverre de aangeboren fitheid daarbij een rol speelt was onduidelijk. In dit nieuwe onderzoek is nadrukkelijk wel gekeken naar die aangeboren fitheid en is vooral gefocust op borstkanker.

Er is gekozen voor ratten die zo zijn gefokt dat ze van nature extreem fit zijn. Ze hadden verder weinig lichaamsbeweging gekregen. Vervolgens werden ze blootgesteld aan een bekende trigger van borstkanker, hun hele leven gevolgd en vergeleken met een groep weinig fitte ratten.

Het verschil was opmerkelijk: de ratten die in een goede conditie waren, hadden vier keer minder kans op borstkanker dan de ratten die niet fit waren. Het contrast was diep in de lichaamscellen te zien.

Het ging om onderzoek met ratten, maar toch zeggen de onderzoekers dat de studie ook voor mensen hoogst relevant is. De studie onderstreept volgens hen de overtuigende effecten van conditie en fitheid op de lichamelijke gezondheid.

Bron(nen):   The New York Times

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close