*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Stofwisseling versnellen doet je gemakkelijker afvallen

0

Door je stofwisseling te versnellen kun je sneller vet verliezen. Hierdoor kun je sneller afvallen en gezonder leven. In rust verbrand je met een hoge stofwisseling meer energie dan met een lage stofwisseling. Maar hoe kun je je stofwisseling versnellen? Met de simpele tips in dit artikel is dat een makkie!

Eet voldoende eiwitten

Probeer bij een maaltijd altijd voldoende eiwitten te nemen. Het kost het lichaam namelijk twee keer zoveel energie om eiwitten af te breken dan bijvoorbeeld koolhydraten. Hierdoor krijgt je stofwisseling een boost. Eiwitten zorgen naast de boost in je stofwisseling ook voor het onderhouden van spieren. Spieren zijn heel belangrijk voor je stofwisseling! Zeker als je gaat afvallen wil je niet teveel spieren verliezen! Eiwitten zorgen voor:

 • Verlies van vet
 • Behoud van spieren
 • Minder hongergevoel
 • Spierherstel en spieropbouw bij sporten
 • Een verhoging van de weerstand
 • Beter omgaan met stress

Zorg dus bij iedere maaltijd voor voldoende eiwitten!

Je stofwisseling versnellen met groene groentes

Groentes bevatten veel antioxidanten, vitamines en mineralen en zijn heel gezond. Groene groentes bevatten hiernaast ook veel ijzer en kunnen hierdoor helpen om je stofwisseling te versnellen. IJzer is namelijk belangrijk voor de vorming van hemoglobine. En Hemoglobine nodig is nodig voor het zuurstoftransport in het bloed en de stofwisseling.

Houd je niet zo van groentes? Dan kun je bijvoorbeeld een slow blender kopen. Een blender is een apparaat waarmee je groentes kunt ‘juicen’. Juicing is een geweldige manier om op een makkelijke manier van de gezondheidsvoordelen van groentes te profiteren.

Zorg voor een goed ontbijt

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat de motor op gang komt en verhoogt je stofwisseling. En dan bedoel ik geen witte boterhammen met pasta…. Een boterham met pasta bestaat voornamelijk uit suiker en geeft een korte energiepiek. Na deze piek krijg je een dip en heb je weer trek in suikerrijke voeding. Afblijven dus!

Een goed ontbijt bestaat uit de juiste verhouding van eiwitten, vet en koolhydraten. Dit geeft het lichaam langdurig energie waardoor je dag met voldoende energie kunt starten. Een voorbeeld van een goed ontbijt is bijvoorbeeld een roerei met verschillende groentes en ham. Dit is een maaltijd met veel eiwitten en groente. Een hele goede manier om de dag te beginnen!

Heb jij moeite om in een maaltijd de juiste verhouding van eiwitten, vet en koolhydraten te vinden? Kijk dan eens naar mijn top 3 gezonde ontbijt recepten die jouw vetverbranding een kickstart geven.

Drink voldoende water

Gewoon een simpel glas water zorgt ervoor dat jouw stofwisseling versnelt! Het drinken van water zorgt volgens het Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism ervoor dat je stofwisseling met ongeveer 30% toeneemt. Een hele simpele manier om je stofwisseling te versnellen.

Maar dit is zeker niet het enige voordeel van water. Andere voordelen van voldoende water drinken:

 • Als je voldoende water drinkt zit je gedurende de dag voller waardoor je minder gaat eten.
 • Veel mensen vergissen dorst voor honger en gaan dan eten. Als je voldoende water drinkt heb je dit probleem niet
 • Dehydratie zorgt voor vermoeidheid en hoofdpijn. Dit voorkom je door voldoende te drinken.

Drink je niet graag water? Pers er dan een citroen in voor wat meer smaak.

Eet een tussendoortje

Door regelmatig te eten houd je de motor op gang. Zorg wel voor een goede snack. Geen liga of ander tussendoortje met enkel snelle suikers. Dit zorgt er juist weer voor dat je vet opslaat. Het eten van een tussendoortje heeft verschillende voordelen:

 • Mensen eten over het algemeen minder wanneer ze dit verspreiden over meerdere maaltijden. Hiermee voorkom je dat je honger zover oploopt dat je bij de volgende maaltijd weer veel te veel eet.
 • Vaker kleinere maaltijden eten zorgt voor een stabiele suikerspiegel.

Zorg daarom voor drie hoofdmaaltijden en twee tot drie tussendoortjes gedurende de dag. Je kunt het beste een gebalanceerd tussendoortje nemen van eiwitten, goede vetten en beperkte koolhydraten. Je kunt dan denken aan een bakje kwark met een handje amandelen en wat blauwe bessen.

Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je brein de stofwisseling goed kan aansturen. Wanneer je structureel weinig slaapt, gebroken nachten of nachtdienst hebt dan kan dit ervoor zorgen dat je biologische klok in de war raakt en hierdoor je stofwisseling verslapt.

Er zijn veel studies die erop wijzen dat mensen die structureel een tekort of verstoorde nachtrust hebben zwaarder zijn dan mensen die altijd voldoende slaap hebben. Zorg er dus voor dat je op tijd gaat slapen en zorg voor geen verstoringen tijdens je slaap.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je een goede nachtrust krijgt:

 • Drink niet teveel cafeïne en zeker niet in de uren voor het slapen gaan
 • Probeer in het uur voordat je gaat slapen niet meer naar een beeldscherm te kijken
 • Zorg voor een kamer die donker is. Teveel licht in de kamer kan het dag-nacht ritme van je lichaam in de war brengen.

Doe aan krachttraining

De beste manier om met sport je stofwisseling te versnellen is door te starten met krachttraining. Met cardio oefeningen zoals fietsen of hardlopen verbrand je over het algemeen meer calorieën maar krachttraining heeft een aantal verrassende voordelen t.o.v. cardio:

 • Nadat je aan krachttraining hebt gedaan is je ruststofwisseling tot wel 15 uur verhoogd!Hierdoor verbrand je tot 15 uur extra calorieën. Ook is de vet verbranding met ongeveer 60 procent gestegen. Wanneer je vet wilt verbranden is dit natuurlijk super!
 • Met krachttraining verhoog je de stofwisseling permanent! Tijdens de krachttraining train je de spieren in je lichaam. Hierdoor ontwikkelen de spieren en hebben ze energie nodig. Op een dag heeft een kilo spieren ongeveer 12 kilocalorieën nodig. Zelfs als je niks doet!
 • Met een goede krachtraining workout verbrand je ongeveer 400kcal. Dit is iets minder dan met bijvoorbeeld hardlopen of fietsen(600kcal) maar je ontwikkeld direct je spieren en verhoogd je stofwisseling.

Krachttraining is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk. Het is leuk om samen met een sportmaatje te doen. Maar alleen kan het ook prima. Krachttraining is dus de ideale manier om je stofwisseling te versnellen.

8. Drink groene thee

Groene thee bevat twee stoffen die jouw stofwisseling verhogen, namelijk catechine en cafeïne . Als je iedere dag 3 kopjes groene thee drinkt dan kun je in 1 tot 3 maanden één kilo vet verliezen. Helaas val je niet meer af als je meer thee drinkt. Dertig kopjes groene thee per dag zorgt dus niet voor meer gewichtsverlies

Verder heeft groene thee nog meer voordelen voor je gezondheid. Groene thee is namelijk rijk aan antioxidanten. En antioxidanten zorgen o.a. voor een betere weerstand.

Met deze 8 tips kan ook jouw stofwisseling een boost krijgen! Hopelijk helpt het jou om je doelen te bereiken!

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close