*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Studie: Ondanks het feit dat je er ‘de munchies’ van krijgt, is het gebruik van cannabis gekoppeld aan een lager risico op obesitas of overgewicht

0

Het gebruik van cannabis kan je hongeriger maken, maar dat betekent niet dat mensen kunnen verwachten dat ze er zwaarder van worden. Eén studie toont zelfs het tegenovergestelde aan: ondanks dat ze ‘de munchies’ hebben, hebben degenen die cannabis gebruiken, de neiging om minder te wegen en hebben ze een lagere kans op obesitas dan degenen die het niet gebruiken.

Tetrahydrocannabinol (THC), is de stof waarvan wordt aangenomen dat ze achter de hunkering naar voedsel zit die mensen ervaren na het roken van cannabis. De “munchies” zijn een verlangen naar vet, zoet of zout koolhydraatrijk voedsel. Wanneer THC zijn weg vindt naar het deel van je hersenen dat verantwoordelijk is voor de eetlust, stimuleert het je in wezen om te eten.

Dierstudies hebben ook aangetoond dat THC uw gevoeligheid voor geur verbetert, wat betekent dat voedselgeuren sterker zijn, wat ook kan leiden tot meer eten. Bovendien veroorzaakt het een toename van de afgifte van dopamine, wat het genot van eten kan vergroten.

Een team van onderzoekers van de Michigan State University heeft onlangs onderzocht of het regelmatige gebruik van cannabis ervoor zorgt dat mensen aankomen, zoals je zou verwachten, gezien de effecten op de eetlust van mensen. Ze keken naar gegevens van 33.000 Amerikanen van 18 jaar en ouder die deelnamen aan de National Epidemiologic Survey on Alcohol and Related conditions, of NESARC, van 2001 tot 2005.

Vervolgens pasten ze algemene voeringmodellering toe om het verband tussen het gebruik van cannabis en de BMI van een persoon te onderzoeken. Ze ontdekten dat gebruikers van marihuana over het algemeen een lagere kans hadden op obesitas of overgewicht.

Hoewel alle deelnemers van het onderzoek in het algemeen een toename van het gewicht vertoonden, ervoeren marihuanagebruikers minder een toename dan degenen die het nooit hadden gebruikt. Een lagere BMI werd opgemerkt bij zowel nieuwe als aanhoudende gebruikers. Alles bij elkaar was slechts 15 procent van de persistente marihuanagebruikers zwaarlijvig versus 20 procent van de niet-gebruikers, terwijl alle typen gebruikers vaker een gezond gewicht hadden en behouden.

Het is echter vermeldenswaard dat het gewichtsverschil relatief bescheiden was, wat ongeveer 2 pond bedroeg voor een deelnemer die 5 voet en 7 inch was en 200 pond woog bij het begin van de studie. Desalniettemin werd deze variantie gezien in de gehele steekproefomvang.

Hoofdauteur van de studie, universitair docent Huisartsgeneeskunde Omayma Aishaarawy, zei: “Een gemiddeld 2-pond verschil lijkt niet zo veel, maar we vonden het bij meer dan 30.000 mensen met allerlei verschillende gedragingen en kregen nog steeds dit resultaat. ”

Begin geen cannabis te roken om af te vallen, waarschuwen onderzoekers

De studie moet niet worden beschouwd als bewijs dat cannabis je kan helpen af ​​te vallen, maar de onderzoekers hebben enkele mechanismen geïdentificeerd die het verband tussen marihuana-consumptie en een lagere BMI kunnen verklaren. Ze theoretiseren dat het van invloed kan zijn op het gewicht, omdat cannabis bepaalt hoe bepaalde cellen in je lichaam reageren.

Het zou ook gedrag kunnen zijn, zeggen ze, naarmate mensen zich meer bewust worden van wat ze eten vanwege zorgen om toe te geven aan “de munchies” die leiden tot gewichtstoename.

Vervolgens willen de onderzoekers de mogelijke mechanismen onderzoeken die cannabinoïden koppelen aan lichaamsgewicht en of de voedselconsumptie van marihuanagebruikers een gedragsmechanisme is. Hun bevindingen werden gepubliceerd in het International Journal of Epidemiology.

De resultaten kwamen niet als een totale verrassing; eerdere studies zijn tot een vergelijkbare conclusie gekomen. Uit een onderzoek uit 2011 bleek bijvoorbeeld dat gebruikers van cannabis minder kans hadden op obesitas dan degenen die geen cannabis roken, terwijl andere onderzoeken hebben aangetoond dat de cannabis-samenstelling cannabidiol gewichtsverlies kan verbeteren.

Hoewel de onderzoekers waarschuwden dat cannabis niet moet worden gebruikt als een manier om gewicht te verliezen, biedt het onderzoekers nog een andere manier om het potentieel van deze genezende plant te bestuderen. Het kan ook gewichtsbewuste personen zich minder zorgen laten maken als ze overwegen cannabis te nemen vanwege de medische voordelen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close