Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Tel geen calorieën, maar happen’

0
‘Wearables’ die informatie geven over het aantal happen dat iemand neemt, bewijzen een goede dienst aan mensen die willen afvallen. Happen tellen blijkt eenvoudiger dan calorieën bijhouden, maar moet persoonlijk worden ingeregeld.
Onderzoekers van de Clemson University in Philadelphia ontdekten dat ‘happentellers’ maken dat mensen minder eten en hun calorie-inname verlagen.

‘Mindless margin’
De onderzoekers voerden een tweetal experimenten uit met zogenaamde intake monitoring technology. Ze constateerden dat de feedback aan de gebruiker van dit soort wearables, op of tegen het lijf gedragen apparaatjes, mensen helpt de zogeheten ‘mindless margin‘ te vermijden. Dat zijn factoren die tot overeten leiden zonder dat iemand dat in de gaten heeft. Denk bijvoorbeeld aan zaken als portiegrootte, de afmeting van het bord en sociale interactie rondom het eten.

Happenteller vermindert calorie-inname
In beide experimenten kregen de proefpersonen een lunch voorgezet, geserveerd op een groot of een klein bord. In het eerste experiment met 94 proefpersonen van wie de helft van een happenteller voorzien was, stelden de onderzoekers vast dat een happenteller de voedselinname en het aantal happen aanzienlijk verminderde, zowel bij een groot als bij een klein bord. De happenteller bleek de impact van een groot bord echter niet helemaal ongedaan te kunnen maken; degenen die een groot bord voorgezet kregen, aten nog altijd meer dan de proefpersonen met een klein bord, ongeacht hun happenteller.

Het is dus van belang het gewenste aantal happen bij een voor de betreffende persoon normale portie vast te stellen

Daarom kregen in het tweede experiment 99 proefpersonen een doel opgelegd. Ze moesten óf weinig happen (12) óf veel happen (22) eten. Beide groepen realiseerden hun doel in termen van het aantal happen, maar bleken uiteindelijk evenveel te binnen te krijgen. “In hun streven verzadigd te raken zonder de opgelegde limiet te overschrijden, kregen een deel van de proefpersonen het gevoel dat ze grotere happen moesten nemen dan ze normaal zouden doen”, zegt co-auteur Phillip Jasper. Het is dus van belang het gewenste aantal happen bij een voor de betreffende persoon normale portie vast te stellen.

De onderzoekers bepleiten het vaststellen van gepersonaliseerde doelstellingen voor het aantal happen dat een obese patiënt mag eten.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close