*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Tips voor het verbeteren van de spijsvertering

0

een belangrijk onderdeel van afvallen is het verbeteren van de spijsvertering. Hieronder volgen enkele tips die de spijsvertering stimuleren waardoor het makkelijker wordt om gewicht te verliezen.

Drink voldoende

Voor een gezonde spijsvertering is het belangrijk water te drinken. Net als onvoldoende vezels eten, zorgt te weinig water drinken ook voor een aanzienlijke vertraging van de spijsvertering en uiteindelijk ook hardere ontlasting. Drink daarom voldoende water, in het bijzonder na een work-out. U kunt aan de kleur van uw urine zien of u voldoende heeft gedronken; een heldere kleur is goed, een duidelijke gele kleur duidt op een tekort aan vocht.

Eet rustig

Neem de tijd om te eten. Ga voor elke maaltijd echt even rustig zitten. Niemand houdt ervan om gehaast en opgejaagd te worden, dat geldt ook voor uw spijsvertering. Het duurt ook even voordat het lichaam een signaal naar de hersenen geeft dat het verzadigd is. Kauw daarom voldoende op uw eten, eet altijd aan tafel (niet met bordje bij de tv) en wacht als u nog trek heeft 10 minuten. Een goede tip, want de kans is zeer groot dat u na 10 minuten geen trek meer heeft.

Beweeg

Bewegen is een absolute boost voor de spijsvertering. Niet alleen valt u af doordat u calorieën verbrand, de beweging zorgt er ook voor dat uw bloed sneller pompt, organen beter hun best gaan doen. Daarom deze tip: probeer elke dag minimaal 30 minuten te bewegen. Een stuk wandelen, fietsen, zwemmen of op de hometrainer, het is een goede manier om uw spijsvertering te verbeteren.

Wees voorzichtig met vetten

Natuurlijk zijn veel vetten heel erg lekker: patat, chips, hamburgers.. maar deze vette voeding vertraagt de spijsvertering. Tip om uw spijsvertering te verbeteren: kies voor de magere opties met de gekookte aardappel, een stukje kip en als toetje magere yoghurt. Voor bakken en braden is olijfolie de gezondere optie.

Probiotica

Een tip is om probiotica aan uw dieet toe te voegen om uw spijsvertering te verbeteren. Met name als u een niet zo gezonde lifestyle had aangeleerd, is het zinnig om probiotica te gebruiken voor 2 weken om de balans in uw lichaam te herstellen.Probiotica, zoals in optimel, zijn eigenlijk ‘goede bacterieën die u extra binnenkrijgt om de spijsvertering te verbeteren.

Vezels

Darmen werken goed op vezels.  Hier vind u een lijst met vezelrijke voeding voor afvallen. Daarom is het belangrijk om uw spijsvertering te verbeteren door elke dag volkoren producten te nuttigen en voldoende groenten te eten. Door de vezels worden voedingsstoffen langzamer opgenomen en blijft uw bloedsuikerspiegel constant. Ook zorgt het voor een betere stoelgang.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close