*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Van 651 tot 200 pond, man deelt 3 tips die hebben geholpen zijn leven te veranderen

0

Met een lengte van twee meter was Carlos Orosco gewend om een ​​’grotere persoon’ te zijn. Toen hij eind 20-jarige leeftijd zijn ouderlijk huis verliet, was hij vrij om elke levensstijl te kiezen die hij wilde. Zijn gewicht begon snel toe te nemen toen hij voedsel en alcohol gebruikte om zichzelf na een zware dag te troosten.

Hij was nog steeds in staat om zijn dagelijkse activiteiten uit te voeren en zelfs deel te nemen aan sport. Met niemand om hem verantwoordelijk te houden, bestond het slechte dieet van Orosco uit gefrituurd voedsel, frisdrank, brood, fastfood en alcohol.

Toen Orosco 38 werd, begon hij aan ernstige medische problemen te lijden, waaronder een bloedinfectie die ernstige zwellingen en zweren in zijn benen veroorzaakte.

Hij woog 651 pond.

Het ultimatum van de dokter

“De symptomen werden alleen maar erger door mijn gewicht, en ik heb een chirurg ontmoet om een ​​gastrectomie met een sleeve te bespreken,” legde Orosco uit. Voor dit soort procedures wordt ongeveer 75% van de maag verwijderd om de hoeveelheid voedsel die een patiënt kan eten te beperken.

Tijdens het consult waarschuwde de dokter hem als hij geen veranderingen in de levensstijl aannam, hij niet zou  leven om zijn 40s te zien. Deze verklaring schokte Orosco en hij werd vastbesloten om zijn ziekelijke gezondheid te herstellen.

De operatie was gepland in december, zes maanden later, maar het kwam met een voorwaarde: Orosco moest zelf 100 pond verliezen, anders zou de chirurg de datum annuleren.

Zijn Lifestyle-revisie

Orosco raadpleegde een diëtist die hem opdroeg het ongezonde voedsel dat hij gebruikte te vervangen door fruit, groenten en magere eiwitten. Hij begon op regelmatige basis te oefenen, te beginnen met dagelijks een wandeling van 3 mijl.

“De eerste paar maanden waren erg zwaar. Ik vocht constant met de noodzaak en huilde mezelf vele nachten in  slaap. ”

Toen december 2016 aanbrak, had Orosco zes maanden goed kunnen eten en sporten. Hij woog 555 pond, slechts vijf pond meer dan het doel van 550.

“Ik was teleurgesteld over de laatste vijf pond, maar ging toch naar een operatie,” zei hij.

De procedure was een succes en in combinatie met het harde werk van Orosco bleef zijn gewicht dalen totdat het de 350-pond-markering trof. Hij was nog steeds te zwaar, maar de cijfers op de schaal weigerden te bewegen.

Gelukkig vond Orosco een sport waar hij van hield: hardlopen.

“Ik liep mijn eerste 5K ter ere van een vriend die onlangs was overleden,” zei hij. “Ik voelde zoveel liefde en steun van de mensen die me aanmoedigden en andere hardlopers die ik bijhield.”

Deze activiteit hielp hem om spieren op te bouwen en het resterende gewicht te verliezen om zijn gezonde gewicht te bereiken. Niet alleen dat, hij heeft sindsdien 36 races en training voltooid voor zijn eerste marathon in oktober.

Zijn beste leven leven

Vandaag heeft Orosco niet alleen geleefd om zijn veertiger jaren te zien, hij houdt ook van zijn nieuwe levensstijl. Hij is 42 jaar oud en heeft in totaal 450 pond verloren.

“Ik heb eindelijk het gevoel dat ik mijn beste leven leid”, zei hij.

Hij wenst dat zijn verhaal anderen zou kunnen inspireren met een schijnbaar onmogelijke doelstelling om gewicht te verliezen. Als hij zijn giftige eetgewoonten kon veranderen in de gezonde levensstijl waar hij tegenwoordig van houdt, kan iedereen dat ook.

Zijn Top drie tips:

1. Zoek hulp.
“Mensen zijn er om te helpen,” zei Orosco.

Niemand wil graag om hulp vragen, vooral als het gaat om een ​​genant onderwerp als gewicht. Er is echter altijd iemand die u kan helpen. Gewichtsverlies is een moeilijke strijd die niet alleen moet worden gevoerd.

Het beste is om drie soorten ondersteuningssystemen te hebben:

Emotionele ondersteuning: u hebt mensen nodig die u aanmoedigen wanneer het moeilijk gaat en na elke mijlpaal met u vieren.
Opties: uw partner, familieleden, vrienden, collega’s of collega-lijners.

Praktische ondersteuning: dit zijn de mensen waar u terechtkunt voor gezonde recepten, trainingsroutines en sportschoolpartners. Misschien kunnen ze je helpen met koken of zorgen voor huishoudelijke taken, zodat je op drukke dagen geen training mist.
Opties: uw partner, familieleden, vrienden, collega’s, collega-lijners of collega-sportclubleden.

Informatiebronnen: u hebt ook een betrouwbare bron voor gezondheidsinformatie nodig, of het nu gaat om welke voedingsmiddelen u moet eten, welke oefeningen u moet doen of hoe u emotioneel gezond kunt blijven door deze moeilijke periode.
Opties: gezondheidswerkers (zoals geregistreerde diëtisten of voedingsdeskundigen), websites voor gezondheidsorganisaties, gewichtsverliesgroepen, het gewichtsbeheersingsprogramma van uw plaatselijke ziekenhuis en gerenommeerde boeken en tijdschriften.

2. Wees geduldig.
Toon compassie voor jezelf en je lichaam. Verwacht geen miraculeuze, over nacht resultaten. Vergeef jezelf als je je doelen niet haalt. Als je elke dag hard blijft werken, zie je snel resultaten die de rest van je leven kunnen duren.

Naarmate je zo’n grote inspanning doet, is het waarschijnlijk dat je het verknoeit en iets eet wat niet hoort, of een training overslaan. Blijf gewoon vooruitgaan. Verwacht een paar vergissingen en laat elke fout je zelfbevestiging versterken. Je bent een mislukking dichter bij je einddoel.

3. Wees niet ontmoedigd.
Op dagen dat je faalt, of wanneer de nummers op de schaal weigeren te wijken, sla jezelf niet in de knoop. Je hebt hard gewerkt en of je al dan niet de gewenste resultaten behaalde, dat is nog steeds iets om trots op te zijn.

“Uw huidige situatie hoeft nooit uw eindbestemming te zijn”, zei Orosco.

Veel mensen hebben onrealistische verwachtingen als het gaat om gewichtsverlies. Onthoud dat het doel niet is om te lijken op de modellen op de cover van fitnessbladen die vaak digitaal worden verbeterd. Het doel is dat u zich gezond en goed voelt in uw lichaam en een beter leven leidt.

Bronnen:

  1. Social support in an Internet weight loss community https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3060773/
  2. To Lose the Weight, Change How You Relate (to Food) https://www.psychologytoday.com/intl/blog/the-mindful-self-express/201102/lose-the-weight-change-how-you-relate-food
  3.  Dieting and restrained eating as prospective predictors of weight gain https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3759019/

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close