*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Verantwoord buiten bewegen in de hitte – Waar moet je op letten bij hoge temperaturen?

0
Eindelijk: het is zomer! Maar tegelijk met die warmte komen ook de waarschuwingen: drink genoeg, vermijd de volle zon en kijk uit met al te zware inspanningen. Maar wat als je toch lekker buiten wilt bewegen?
Wanneer de temperaturen richting de dertig graden of hoger gaan, moet je je activiteiten daarop aanpassen, ook als je een uitstekende conditie hebt. Heb je een fikse wandeling of een andere inspanning op de agenda staan, houd dan rekening met de volgende tips:
 • Smeer je goed en regelmatig in.
 • Plan je activiteiten op de relatief koele momenten van de dag: ’s morgens vroeg of ’s avonds.
 • Pas je tempo aan.
 • Blijf zoveel mogelijk in de schaduw.
 • Besproei jezelf regelmatig met water of leg een verkoelende doek in je nek.
 • Bescherm je ogen met een goede zonnebril.
 • Zorg ervoor dat je huid zo min mogelijk aan de zon wordt blootgesteld, dus bedek je huid (met lichte, niet-knellende en ademende kleding) en draag een hoofddeksel
 • Drink voldoende, maar vermijd alcohol en koffie. Sportdranken zijn wel geschikt, koolzuurhoudende dranken niet
 • Neem voldoende rustpauzes
 • Eet licht verteerbaar voedsel in kleine beetjes
 • Krijg je hoofdpijn of word je duizelig of misselijk, breek dan onmiddellijk je activiteit af en zoek een rustige plek in de schaduw op

Asfaltbrand

Wandelaars kunnen bij hoge temperaturen in combinatie met felle zonneschijn het beste een lange broek dragen om zogeheten asfaltbrand te voorkomen. Asfaltbrand ontstaat doordat het hete asfalt (op een heel warme dag kan de asfalttemperatuur tot 60 graden oplopen) de onderkant van de kuiten verbrandt. Asfalt vermijden is natuurlijk de beste remedie, maar als dat niet mogelijk is, is het dragen van een lange broek de enige oplossing.

Flauwvallen

Het risico op flauwvallen is het grootst ná de inspanning of tijdens een lange pauze. Valt iemand flauw, leg dan zijn benen omhoog en laat hem, als hij weer bij bewustzijn is, suiker- én zoutbevattende sportdrank drinken.

Oververhitting

Oververhitting – ook wel hyperthermie genoemd – is in potentie levensbedreigend: het lichaam is niet meer in staat de huid van voldoende bloed te voorzien en gaat zich daarom op de vitale organen concentreren. Gevolg is een sterk oplopende lichaamstemperatuur. Iemand die last heeft van oververhitting, heeft een hete, droge huid, een snelle hartslag en gedraagt zich verward. Wanneer je oververhitting vermoedt, dien je direct spoedeisende hulp in te schakelen.

Zonnesteek

Symptomen van een zonnesteek zijn hoofdpijn, rillerigheid, een gebrek aan eetlust, vermoeidheid en veel zweten. Bij een ernstige zonnesteek kunnen daar nog braken, verwardheid en koorts bij komen – raadpleeg in zo’n geval altijd een arts. Het is in ieder geval belangrijk veel te drinken.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close