*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Vet lekker

0

Vet is een absolute no go heb je vast weleens gehoord (misschien niet zo overdreven) en hoort het zeker niet bij het rijtje dieet thuis. Er zit een kleine kern van waarheid in, maar goed overal waar tevoor staat is slecht. Vet mag zeker niet ontbreken in onze gezonde eetpatroon en heeft het lichaam het juist nodig! En dat betekend niet gelijk naar de supermarkt rennen om een voorraadje chocolade of chips in te slaan, want er bestaat uiteraard een verschillen tussen vetten.

Vet mag zeker niet ontbreken in onze gezonde eetpatroon en heeft het lichaam juist nodig!

Ik zal geen lang verhaal vertellen over vetzuren en hun structuur en de hele chemische achtergrond, maar de basis! Het belangrijk om te weten welke vet slecht is en welke juist goed om zo een gezonde beslissing te maken en te weten waarom je juist het ene pakje of zakje beter kan laten liggen en beter voor het ander kan kiezen.

Je heb twee verschillende soorten vetten, namelijk de verzadigde vetten en de onverzadigde vetten. De verzadigde vetten zijn juist de vetten die wij het liefst vermijden of te wel de slechte vetten. Verzadigde vetten zitten voornamelijk in chocolade, chips, snoep, koek, gebak of te wel de lekkerequilty pleasures. Het betekend niet gelijk dat je chocolade of chips moet verbannen, maar je moet het mate nemen. Als je te veel van het verzadigde vet binnenkrijgt lijdt dat tot bijvoorbeeld overwicht wat weer kan leiden tot hart-en vaatziekten.

Verzadigde vetten = Verkeerd

Onverzadigde vetten = Oke

Het goede nieuws is dat er ook goede vetten bestaan, namelijk de onverzadigde vetten. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van onverzadigde vetten de kans op hart-en vaatziekte verlaagd. Je kunt wel zeggen dat de verzadigde vetten en onverzadigde elkaar lekker tegen werken. De een zorg juist voor hart-en vaatziektes terwijl de ander juist de kans verkleint. Daarnaast zorgen onverzadigde vetten voor een gezonde brein en verkleint de kans op overgewicht.

In welke voedingsproducten zitten dan deze goede vetten? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Noten zoals walnoten
  • Olijven
  • Eieren
  • Vis als zalm of makreel

Dus verban ‘V’ woord niet uit je dieet en geniet met mate!

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close