*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Vet “overmatig morsen” uit de lever kan diabetes type 2 veroorzaken, nieuwe studie

0

Volgens de American Diabetes Association hadden meer dan 30 miljoen Amerikanen in 2015 een vorm van diabetes. Helaas waren nog niet meer dan 7 miljoen mensen met diabetes gediagnosticeerd. Bovendien wordt in de Verenigde Staten elk jaar ongeveer 1,5 miljoen mensen gediagnosticeerd met diabetes, en de ziekte blijft de 7e belangrijkste doodsoorzaak in dit land. Vandaag zullen we ons richten op een grote reden waarom diabetes type 2 in de lift zit.

Onderzoekers bestuderen consequent de aandoening om de werkelijke oorzaken van de ziekte te bepalen die elk jaar miljarden dollars aan medische kosten en verminderde productiviteit kost. Onlangs, en voor het eerst, ontdekten wetenschappers door observatie van personen met diabetes type 2 dat overmatig morsen van vet uit de lever een bevestigde trigger is voor deze chronische ziekte.

Noot van de redactie: dit wil niet zeggen dat “vet” in de voeding (alleen) het probleem is. Maar, giftig vet in combinatie met het consumeren van te veel gifstoffen veroorzaakt bloedsuikerproblemen zoals prediabetes en diabetes.

Overmatig vet in de lever en alvleesklier veroorzaakt type 2 diabetes

In een studie gepubliceerd in Cell Metabolism, een academisch tijdschrift, werd gekeken naar personen die eerder diabetes type 2 hadden ontwikkeld, maar in staat waren om de aandoening om te keren door gewicht te verliezen als onderdeel van een DiRECT-studie die werd gefinancierd door Diabetes UK. Hoewel de meeste van deze personen niet-diabetisch bleven tijdens deze twee jaar durende studie, herwonnen een paar van hen het gewicht dat ze waren kwijtgeraakt en ontwikkelden ze opnieuw diabetes type 2. Via bloedmonitoring en geavanceerde scantechnieken konden onderzoekers enkele verrassende ontdekkingen doen.

Wanneer een persoon te veel vet begint op te hopen, wordt vet meestal onder de huid opgeslagen. Maar als er geen ruimte meer is onder de huid, wordt vet opgeslagen in de lever.

Uiteindelijk begint het zich naar de rest van het lichaam te verspreiden, inclusief de alvleesklier. Het overtollige vet verstopt de alvleesklier – wat interfereert met de genen die omgaan met de productie van insuline, resulterend in diabetes type 2. Volgens onderzoekers vereenvoudigt deze informatie de aandoening aanzienlijk en verhoogt de hoop op remissie.

Vette lever en slechte leverfunctie ook gekoppeld aan diabetes

Andere studies zijn tot vergelijkbare conclusies gekomen, met studies die suggereren dat leververvetting een onafhankelijke risicofactor is voor type 2 diabetes. Eerder onderzoek toonde aan dat 80% van de patiënten met diabetes ook vet in de lever heeft, een bevinding die onderzoekers begon te beseffen dat dit verband tussen leververvetting en diabetes type 2 geen toeval is.

Houd in gedachten: de lever speelt een belangrijke rol bij het helpen van het lichaam om bloedsuikers te reguleren, en wanneer vet zich ophoopt in uw lever, is het moeilijker om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en kan het leiden tot insulineresistentie.

Het goede ding om te ontdekken hoe overmatig morsen type 2 diabetes kan veroorzaken, is dat het meer hoop geeft op de omkering van de aandoening. Met dieet, lichaamsbeweging en persistentie, als patiënten in staat zijn om het overtollige vet te verliezen, resulteert dit vaak in de omkering van de ziekte.

Een manier om opgehoopt vet in het lichaam te helpen ‘oplossen’ is bijvoorbeeld om elke dag een kleine hoeveelheid diakon, een milde gearomatiseerde winterradijs, te eten. Natuurlijk zijn er veel andere voedingsstrategieën die u kunnen helpen het lichaam te ontgiften en uw bloedsuiker te stabiliseren.

Bottom line: hoe eerder diabetes wordt herkend en patiënten beginnen te werken om overtollig vet te verliezen, hoe groter de kans dat ze geweldige resultaten bereiken.

Bronnen:

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close