Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Vier soorten kanker worden vaker veroorzaakt door obesitas dan door roken

0

Obesitas is een belangrijke oorzaak van kanker. Darm-, nier-, lever-  en eierstokkanker worden zelfs vaker veroorzaakt door obesitas dan door roken. Dat stelt Cancer Research UK.

Miljoenen mensen lopen een verhoogd risico op kanker vanwege hun gewicht. Roken is nog steeds de belangrijkste vermijdbare doodsoorzaak, maar waar het aantal rokers gestaag afneemt, stijgt het aantal mensen met ernstig overgewicht. Er zijn in het Verenigd Koninkrijk nu twee keer zoveel mensen met obesitas als rokers.

Hoewel het verband tussen obesitas en kanker meermaals overduidelijk is aangetoond, is het biologische mechanisme dat er aan ten grondslag ligt nog niet helemaal helder. Vetcellen maken extra hormonen aan die de cellen in het lichaam vertellen zich vaker te delen. Dit verhoogt de kans dat er carcinogene cellen worden gemaakt. Ook fysieke activiteit speelt daar vermoedelijk een rol in, maar hoe het precies zit weten onderzoekers niet.

Wie overgewicht heeft of obesitas heeft meer kans op 13 soorten kanker aldus het Britse kankerinstituut. De onderzoekers noemen een verhoogd risico op borstkanker bij vrouwen na de menopauze, hersentumoren, ziekte van Kahler, darm-, alvleesklier-, slokdarm-, lever-, nier-, maag-, galblaas-, baarmoeder-, eierstok- en schildklierkanker.

Bronnen:

BBC

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close