*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Vijf tips om je streefgewicht te behouden

0

Het is helemaal niet nodig om vet geheel uit je dieet te verwijderen. Het enige dat je hoeft te doen is gezonde vetten consumeren die van essentieel belang zijn om ervoor te zorgen dat je lichaam naar behoren functioneert.

Gewichtsverlies gaat verder dan alleen je uiterlijk – je lichaam moet in balans zijn om een goede gezondheid te ondersteunen en ziekten te voorkomen.

In onze moderne wereld hebben veel mensen over het algemeen een sedentaire en ongezonde leefstijl, waardoor duizenden mensen dag in dag uit vechten tegen obesitas en overgewicht, problemen die ook weer andere risico’s met zich meebrengen.

Helaas kun je niet zomaar van de ene op de andere dag al je ongewenste vet verbranden en kilo’s verliezen. Zonder moeite te doen, zul je ook geen resultaten zien.

Sommige tips om gewicht te verliezen vereisen dat je bepaaldevoedingsmiddelen die vooruitgang belemmeren uit je dieet verwijdert.Bovendien is het belangrijk dat je een regelmatig trainingsschema aanhoudt en andere gewoontes verandert die een belangrijke rol spelen om je streefgewicht te behalen en er ook voor te zorgen dat de kilo’s er voorgoed af blijven.

Iedereen die op dieet gaat om af te vallen wil in staat zijn ervoor te zorgen dat de kilo’s eraf gaan en er ook niet meer aan komen, maar helaas zijn er maar weinig mensen die hier echt goed in slagen. Daarom delen we in dit artikel vijf essentiële tips die je zullen helpen om voor eens en voor altijd je streefgewicht te bereiken en voorgoed op dit gewicht te blijven.

Lijstje van tips om af te vallen en het gewicht blijvend kwijt te raken

Let goed op je inname van koolhydraten

Alle voedingsmiddelen bevatten in meer of mindere mate koolhydraten en om succesvol af te vallen is het belangrijk dat je goed let op hoeveel koolhydraten je binnenkrijgt. Een van de beste manieren om deze inname onder controle te houden, is door producten te kiezen op basis van hun glycemische indexwaarde, zodat je lichaam minder vetweefsel ontwikkelt.

Door een grote verscheidenheid aan producten te eten, zul je ook niet snel verveeld raken doordat je altijd maar hetzelfde eet.

Trap niet in de beloften die ‘wonderdiëten’ doen

“Val kilo na kilo af in slechts een paar dagen!” Natuurlijk, dit kan heus wel mogelijk zijn, maar niet zonder hier veel opofferingen en moeite voor te doen. Van de duizenden tips die er bestaan om af te vallen, blijft het aantal tips die je een kortere weg naar je doel beloven alsmaar groter worden. Het probleem is dat deze ‘wonderdiëten’ je gevoelig maken voor meerdere risico’s en vaak alleen maar tijdelijke resultaten leveren.

We leggen het even uit. Dit soort ‘maaltijdschema’s’ kunnen er op gevaarlijke manier voor zorgen dat je je verloren gewicht weer dubbel en dwars aankomt, doordat ze niet in staat zijn je lichaam te voorzien van de voeding die het nodig heeft om optimaal te functioneren.

Daarnaast is het vaak zo dat gevoelens van angst en trek in eten na je dieet gewoon weer terugkomen, waardoor je de behoefte hebt om nog meer calorieën te consumeren dan voorheen.

Daarom is het het beste om een geduldig dieet aan te houden door gebalanceerd en gezond te eten, zoals bijvoorbeeld met het mediterrane dieet.

Eet meer gezonde vetten

Misschien ben je ervan overtuigd dat je vet geheel uit je dieet moet verwijderen om je streefgewicht te bereiken, omdat vet doorgaans veel calorieën bevat. Vergeet echter niet dat er ook genoeg gezonde vetten bestaan – zoals onverzadigde vetten – die je lichaam nodig heeft om optimaal te presteren.

Daarom is het verstandig om producten die rijk zijn aan verzadigde vetten en daarom als het ware vergif zijn voor je lichaam uit je dieet te verwijderen, zoals rood vlees, worst en gebak en in plaats daarvan juist meer omega 3-vetzuren in je dieet op te nemen in de vorm van olijfolie, vette vis, noten en zaden. Deze vetten zullen je juist helpen af te vallen en het gewicht er ook af te houden.

Doe elke dag aan lichaamsbeweging

Dus je hebt geen tijd om naar de sportschool te gaan? Dat is nog geen excuus om je dagelijkse portie lichaamsbeweging over te slaan. Je kunt namelijk ook gewoon een half uurtje gaan wandelen of andere activiteiten uitvoeren die je zullen helpen deze geweldige gewoonte in stand te houden. Lichaamsbeweging staat op alle lijstjes die bestaan uit tips om af te vallen.

Lichamelijke activiteiten verhogen de hartslag, verbeteren je stofwisseling en zijn een van de meest effectieve manieren om lichaamsvet te verbranden en tegelijkertijd spiermassa op te bouwen.

Eet een gezond ontbijt

Als je je ’s ochtends meestal moet haasten om op tijd de deur uit te kunnen en je dus geen tijd hebt om een goed ontbijt voor jezelf te maken, dan denk je misschien dat dit een goede reden is om het eten van een gezond ontbijt gewoon helemaal over te slaan.

Wat veel mensen echter niet weten, is dat het ontbijt misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag is, met name als je een gezond gewicht wil behouden en gedurende de dag voldoende energie wilt hebben.

Laat die slechte gewoonte om ’s ochtends slechts een kop koffie of een kopje thee te drinken dus achterwege en maak wat extra tijd vrij om een verzadigend ontbijt te nuttigen.

Het zou het beste zijn als deze eerste maaltijd van de dag de volgende bestanddelen bevat:

  • Calorieën: tussen de twintig tot vijfentwintig procent van je dagelijkse inname.
  • Koolhydraten: tussen de 50 en 60% van de calorieën die je binnenkrijgt tijdens je ontbijt zou moeten komen uit koolhydraten.
  • Proteïnen: kies voor proteïnen van hoge kwaliteit zoals melk, eieren of mager vlees.
  • Vet: 25% van de calorieën die je binnenkrijgt bij je ontbijt zou moeten bestaan uit vetten in de vorm van granen, zuivelproducten of eieren.
  • Vitamines en mineralen: de vitamines en mineralen die aanwezig zijn in groenten, die je ofwel rauw of in de vorm van een sap of smoothie kunt consumeren.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close