Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Visceraal vet: Wat is het en hoe zich te ontdoen

0

Een makkelijke manier om te vertellen of je gevaar loopt, is door het meten van uw taille omvang. Als je een vrouw met een tailleomvang van 80 cm of meer, of een man met een tailleomvang van 94 cm of meer, heb je meer kans op gezondheidsproblemen van visceraal vet.

Visceraal vet kan onmiddellijk beginnen met het veroorzaken van gezondheidsproblemen, met inbegrip van het verhogen van de insulineresistentie, zelfs als je nog nooit diabetes of pre-diabetes hebt gehad. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit kan zijn omdat een retinol-bindend eiwit wordt uitgescheiden door dit soort van vet, die insulineresistentie verhoogt. Visceraal vet kan ook de bloeddruk snel te verhogen.

Belangrijker nog, het dragen van overtollig visceraal vet verhoogt het risico voor het ontwikkelen van een aantal zeer ernstige langdurige, levensbedreigende medische aandoeningen. Deze omvatten:

  • hartaanvallen en hart-en vaatziekten
  • type 2 diabetes
  • beroerte
  • borstkanker
  • darmkanker
  • ziekte van Alzheimer

Het maakt niet uit hoeveel visceraal vet we hebben, het is een goed idee om het verder te verminderen. Gelukkig is visceraal vet is zeer ontvankelijk voor lichaamsbeweging, voeding, en veranderingen in levensstijl. Met elke pond dat je verliest, verlies je wat visceraal vet.

Je moet aan lichaamsbeweging doen gedurende ten minste 30 minuten per dag indien mogelijk. Zorg ervoor dat u voldoende cardio-oefeningen zowel krachttraining doet. Cardio omvat aërobe oefening, zoals roeien, fietsen of hardlopen, en zal sneller vet verbranden. Krachttraining aan de andere kant zal langzaam meer calorieën verbranden in de tijd als je spieren sterker en meer energie verbruiken. Idealiter zal je 30 minuten cardio vijf dagen per week en krachttraining minstens drie keer per week moeten doen.

Het stresshormoon cortisol kan de opslag van visceraal vet verhogen, dus het verminderen van de stress in je leven zal het gemakkelijker maken om het te verliezen. mediteren, diepe ademhaling en stress management tactiek.

Het is ook essentieel om een gezonde, goed uitgebalanceerd dieet te volgen. Elimineer bewerkte, suikerrijke, vetrijke voedingsmiddelen uit je dieet, en meer magere eiwitten, groenten en complexe koolhydraten zoals zoete aardappelen, bonen en linzen.

Gebruik vetarme bereidingswijzen, zoals grillen, koken of bakken, in plaats van te frituren. Wanneer u gebruik maakt van oliën, ga voor een gezondere optie zoals olijfolie in plaats van boter, zonnebloemolie of arachideolie.

Wanneer van belang om hulp te vragen

Als uw taille-omvang 80 cm of meer bij een vrouw of 94 cm of meer bij een man, moet u een afspraak maken met uw arts om te zien en het bespreken van de gezondheidsrisico’s en om veranderingen in levensstijl te maken.

Uw arts kan controleren op gezondheidsrisico’s in verband met een hoge incidentie van viscerale vet met testen of een ECG scans, en ze kunnen u verwijzen naar een voedingsdeskundige.

Kort samengevat

Visceraal vet is niet zichtbaar, dus we weten niet altijd dat het er is, waardoor het veel gevaarlijker is.Gelukkig is het te voorkomen. Door het handhaven van een gezonde, actieve, lage stress levensstijl, we kunnen voorkomen dat viscerale vet zich opbouwt in overmaat in onze buikholte.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close