Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Vlees draagt evenveel bij aan zwaarlijvigheid als suiker

0

De consumptie van vlees draagt wereldwijd net zo veel bij aan de groeiende obesitasplaag als die van suiker. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de universiteit van het Australische Adelaide.

Doordat eiwitten uit vlees trager verteerd worden dan vetten en koolhydraten, vormt de energie die we uit eiwitten halen een surplus dat als vet in het lichaam wordt opgeslagen

Vorser Wenpeng You van de universiteit van Adelaide

Wetenschappers onderzochten de beschikbaarheid wereldwijd van suiker en vlees en welk effect die twee hebben op de graad van zwaarlijvigheid in 170 landen. Ze stelden daarbij een sterke correlatie tussen beide vast.

Na het wegwerken van uiteenlopende nationale levels van verstedelijking, graad van fysieke activiteit en calorie-inname, stelde vorser Wenpeng You vast dat de beschikbaarheid van vlees 13 procent bijdraagt aan de graad van obesitas. Dat blijkt hetzelfde cijfer als voor suiker.

Trager verteerd
“Het heersende dogma stelt vetten en koolhydraten de belangrijkste boosdoeners zijn inzake obesitas”, stelt You. “Of we het nu graag hebben of niet, in ons moderne dieet dragen vetten en koolhydraten voldoende bij aan onze dagelijkse behoefte aan energie. Doordat eiwitten uit vlees trager verteerd worden dan vetten en koolhydraten, vormt de energie die we uit eiwitten halen een surplus dat als vet in het lichaam wordt opgeslagen”.

Controversieel
Professor Maciej Henneberg van het onderzoekscentrum voor vergelijkend anatomisch onderzoek en biologische antropologie van de universiteit van Adelaide erkent dat de bevindingen van het onderzoek “controversieel” zijn.

“Het is volgens ons belangrijk dat het publiek alert is voor de overconsumptie van suiker en sommige vetten. Maar onze bevindingen wijzen erop dat vlees in het dieet ook een significante bijdrage levert aan zwaarlijvigheid”, stelt Henneberg.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close