Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Voedingscentrum: Green Happiness-dieet is gevaarlijk

0

De dames van The Green Happiness worden aan alle kanten belachelijk gemaakt met hun dieetadviezen die niet gebaseerd zijn op enige kennis van zaken. Nu waarschuwt het Voedingscentrum zelfs dat het dieet van de blondines gevaarlijk is.

The Green Happiness is bedacht door de diëtisten Merel von Carlsburg en Tessa Moorman. Ze hebben ruim 200.000 volgers op Instagram en geloven dat hun dieet allerlei ziekten kan voorkomen. Het duo adviseert een veganistisch eetpatroon en weert koolhydraten en gluten. Ze zorgden voor hilariteit door een ei de menstruatie van een kip te noemen.

Minder hilarisch is dat heel veel jonge vrouwen de dieettips opvolgen, terwijl ze gevaarlijk zijn. Zo mag je bijvoorbeeld maar heel weinig eiwitten eten. Astrid Postma van het Voedingscentrum zegt tegen BNR: “Als je langdurig weinig eiwitten binnenkrijgt dan breekt je lichaam spierweefsel af. De gevolgen kunnen dus zijn: verzwakte spieren en verminderde weerstand.”

Verder valt het de voedseldeskundige op dat er te weinig calcium in het dieet zit. “Daar kun je op termijn botontkalking van krijgen. Dat is echt niet meer te herstellen.” Omdat het eetpatroon geen dierlijke producten bevat is extra vitamine B12 nodig, maar The Green Happiness zegt daar niets over.

Het zomerboek dat 64 euro kost, bestaat uit niet veel meer dan een samenvatting van de Instagram-account van de twintigers en zit bovendien vol spelfouten.

Wil je meer weten over de onzin van The Green Happiness en andere dwaze diëten, laat je dan vermaken door Arjen Lubach:

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close