*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Voedsel om buikvet sneller te verbranden

0

De buik is een lichaamsdeel waar veel mensen aandacht voor hebben in de vorm van diëten en lichaamsbeweging om hun gezondheid en schoonheid te verbeteren.

Helaas is dit voor veel mensen ook juist de plek waar ze last krijgen van vetrollen,waardoor ze hun perfecte figuur kwijtraken en de kans op hartziekte omhoog gaat.

Het goede nieuws is dat er een paar gerichte oefeningen bestaan die je kunt doen om dit deel van het lichaam weer in vorm te brengen. Natuurlijk wel samen met enkele geweldige voedingsmiddelen die voedingsstoffen bevatten die ervoor zorgen dat je sneller vet zult verbranden.

Hoewel je inderdaad een aantal aanpassingen zult moeten maken in je dieet, is het toch een goed idee om te onthouden welke voedingsmiddelen ervoor zullen zorgen dat je dat buikje nog sneller kwijtraakt.

In dit artikel delen we daarom tien geweldige voedingsmiddelen die je regelmatig kunt eten om buikvet sneller te verbranden. Laat ze niet aan je voorbijgaan!

1. Selderij

Deze caloriearme groente is een natuurlijke bron van vezels die ervoor zorgt dat je sneller vol zit en je drang naar eten in bedwang houdt. Selderij bevat ook calcium, een mineraal dat betrokken is bij het opsporen en verwijderen van schadelijke vetten die zich in het lichaam ophopen.

2. Vis

Sommige vissoorten bevatten proteïnen en omega 3-vetzuren die het lichamelijke uithoudingsvermogen verhogen en je lichaam aansporen om meer calorieën te verbranden door middel van lichaamsbeweging. Deze gezonde vetten reinigen het lichaam van een te veel aan schadelijke lipiden en verminderen het vetgehalte in je lichaam.

3. Olijfolie

Ook dit is een bron van gezonde vetten die erg heilzaam kan zijn voor je lichaam.Olijfolie bevat een aanzienlijke hoeveelheid antioxidanten, met name vitamine E en C, die betrokken zijn bij het verlagen van het cortisolgehalte. Cortisol staat ook wel bekend als het stresshormoon.

De voedingswaarde van olijfolie ondersteunt de eliminatie van schadelijke vetten uit je lichaam en bevordert de werking van het cardiovasculaire systeem.

4. Amandelen

Amandelen bevatten proteïnen, calcium en vezels. Deze noten zijn een belangrijke bron van energie, geweldig om zowel het lichamelijke als het mentale prestatievermogen te versterken. De glycemische indexwaarde van amandelen kan helpen om de bloedsuikerspiegel te reguleren en geeft daarnaast je stofwisseling een flinke boost.

 5. Haver

Haver wordt gezien als een van de meest complete graansoorten en is een natuurlijke bron van vezels en antioxidanten die gewichtsverlies ondersteunen. Haver verbetert de spijsvertering, geeft je een vol gevoel en draagt bij aan het verlagen van je cholesterolgehalte.

 6. Bessen

Frambozen, aardbeien, bramen en dergelijke bevatten allemaal vezels, water en antioxidanten – belangrijke elementen die een goede stofwisseling ondersteunen, zodat je sneller vet verbrandt. Bovendien kunnen de anthocyaninen in bessen helpen om te voorkomen dat vet en suiker zich in het lichaam ophopen.

7. Groene thee

Groene thee is een van de beste drankjes die je kunt drinken als je graag buikvet wilt verbranden. Deze thee kan namelijk helpen om de bloedsuikerspiegel te reguleren, de bloeddruk te verlagen en het hoge gehalte antioxidanten kan vroegtijdige veroudering helpen te voorkomen.

Dankzij de polyfenolen die groene thee bevat, kan het drinken van deze drank helpen om het cortisol in je lichaam te reguleren en je ervan weerhouden te veel te eten.

8. Broccoli

Je lichaam kan de vezels en vitamines in broccoli makkelijk absorberen om vetophopingen te voorkomen.

Broccoli bevat een hoop vitamine C. De antivirale werking van vitamine C kan helpen om het immuunsysteem sterker te maken en zo ziektes te voorkomen. Daarnaast zorgt het hoge vezelgehalte in broccoli ervoor dat je sneller vol zit en dat je spijsvertering beter wordt, waardoor afvalstoffen op de juiste manier worden geëlimineerd.

9. Citroen

‘s Werelds populairste citrusvrucht is tevens een geweldige manier om lichaamsvet te elimineren. De schil van citroenen bevat een bepaalde vezelsoort die bekend staat als pectine en die kan helpen om constipatie tegen te gaan en de bloedsuikerspiegel te controleren. Citroensap bevat vitamine C, kalium, calcium en andere voedingsstoffen die ook effectief zijn bij gewichtsverlies.

10. Quinoa

Dankzij de kleine hoeveelheid calorieën die quinoa bevat is dit een geweldige manier om vet te verbranden. Eén kopje quinoa bevat tot wel vijf gram vezels, waardoor deze plant steeds meer bekendheid krijgt als ‘superfood’ die een gezonde spijsvertering en het verminderen van buikvet kan ondersteunen.

Quinoa bevat proteïnen, antioxidanten en andere voedingsstoffen zoals ijzer, zink, selenium en vitamine E. Je kunt de vele voordelen die deze plant biedt versterken door quinoa te combineren met noten, groenten en mager vlees.

Consumeer je deze voedingsmiddelen al regelmatig? Als dit nog niet het geval is, aarzel dan niet om ze de volgende keer dat je naar de supermarkt gaat in je winkelwagentje te leggen.

Door deze voedingsmiddelen in je dieet op te nemen en daarnaast nog dertig minuten per dag te bewegen, zul je als snel die slanke en platte buik krijgen waar je naar verlangt.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close