*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Vroege vogels zijn gezonder dan uitslapers

0

Lag jij er lekker om 11 uur in en stond je vanmorgen weer fris en fruitig naast je bed? Dan ben je waarschijnlijk gezonder dan de nachtbraker, die zich nog een keertje omdraait. Dat blijkt uit onderzoek van het activity tracker-merk Jawbone.

Mensen die voor 11 uur gaan slapen en vroeg opstaan zouden minder calorieën innemen, gezonder eten en minder cafeine, alcohol, suiker en vet consumeren dan de uitslapers onder ons.

“Als je een jaar lang een uur vroeger zou gaan slapen, dan zou je in theorie maar liefst 2 kilo kunnen verliezen zonder extra inspanningen,” legt dokter en data-analist Kristin Aschbacher uit. Daarbij is het echter wel belangrijk om op te merken dat Jawbone vooral keek naar de tijd waarop de deelnemers gingen slapen, niet zozeer het aantal uur dat ze sliepen.

Het onderzoek van Jawbone komt overeen met eerdere studies over onze slaapgewoontes en gezondheid. Uit een onderzoek dat vorig jaar in ‘The American Journal of Clinical Nutrition’ verscheen bleek al dat mensen die meer sliepen minder verzadigde vetten aten.

Wel blijft de vraag natuurlijk of vroege vogels over het algemeen meer bezig zijn met gezondheid en voeding en daardoor beter eten, of dat slaap een directe invloed heeft op wat we de volgende dag eten. Volgens Aschbacher zijn beide scenario’s mogelijk.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close