Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Waarom denken we dat we gelukkiger worden als we minder dik zijn?

0

Iedereen lijnt. Of heeft gelijnd. Of zal gaan lijnen. Want het is verschrikkelijk belangrijk dat de weegschaal stilstaat bij het juiste streepje. Als dat zou gaan om gezondheid zou het te begrijpen zijn. En aanzienlijk overgewicht is niet gezond. Maar heel veel mensen die geen ongezond overgewicht hebben lijnen tóch. Columniste en fitnessjournalist Sofie de Niet vraagt zich in Knack af waarom. ‘Waarom hopen zoveel vrouwen op enkele kilo’s minder en zijn we massaal bereid daar zoveel tijd, geld en energie voor op te offeren, als zelfs topmodellen, de belichamingen van ons ideaalbeeld, ondanks hun parelende proporties nog steeds met dezelfde problemen worstelen? Waarom denken zoveel mensen (en ja, ik ook soms) dat een weegschaal ons geluk bepaalt?’

Haar antwoord: omdat we een slank lichaam verwarren met een  een evenwichtige geest. “Want gaat onze zoektocht naar het perfect lichaam niet om iets veel dieper dan dat? Stiekem hoop ik van wel. Alsof we met ons lichaam willen waarmaken wat onze geest niet kan, namelijk wat lichter worden, alle ballast overboord gooien en enkel behouden wat mag doorwegen. Alsof we onze onzekerheden liever benoemen in termen van ‘kwabben’ en ‘vetrollen’ in plaats van meer psychologisch geladen concepten zoals ‘zelfbeeld’ en ‘angst om niet graag gezien te worden’.”

De Niet stelt daarom voor de doelen te veranderen. Niet meer het uiterlijk moet centraal staan, maar hoe je je voelt, dankzij of ondanks je gewicht.

“Loop je graag rond met een sixpack, goed. Koester jij je rondingen maar wil je wel wat conditie kweken, ook goed. Eigenlijk is alles goed, zolang jij, en enkel jij, je er echt goed bij voelt. Zoiets meet je niet in kilo’s en centimeters, maar voel je.”

Bron(nen):   Knack

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close