*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Waarom eieren kilo-killers zijn!

0

Een ei is een van de gezondste dingen die je kan eten: rijk aan proteïnen van hoge kwaliteit, gezonde vetten en essentiële mineralen en vitaminen. Eieren bezitten unieke kwaliteiten, die ze tot uitermate gewichtsverlies-vriendelijke voeding maken: eieren zijn zelfs killers van extra kilo’s!

Een ei als killer voor de extra kilo’s, daar willen we meer van weten!

Heel voedzaam

Behalve smakelijk, is een ei erg voedzaam. Een groot ei bevat ongeveer 78 calorieën, en is rijk aan voedingsstoffen. Vooral de eierdooier zit vol heerlijke nutriënten.

Weinig calorieën, veel verzadiging

Een maaltijd met eieren bevat meestal 2 tot 4 eieren. Drie grote gekookte eieren bevatten minder dan 240 calorieën. Wanneer je hier ruimschoots groente bij doet, heb je al een complete -voedzame- maaltijd voor maar ongeveer 300 calorieën. Voor een omelet zouden dit iets meer calorieën zijn, omdat je deze in olie of boter klaarmaakt. Voor elke theelepel olie of boter kan je 50 calorieën rekenen.

Eieren gebruiken op een balansdag

Een van de geheimen voor een lichaam die lang gezond, soepel en vitaal blijft en voor gewichtsbeheersing is het tussendoor regelmatig inbouwen van een dag waarop je de hoeveelheid calorieën laag houdt (balansdag). Eieren zijn hiervoor een geschikte en gezonde manier. Ze zijn rijk aan proteïnen en proteïnen geven een verzadigd gevoel geven en remmen het hongergevoel. Voeding met minder proteïnen doet dit niet. Studies laten keer op keer zien dat eieren door deze verzadigingseigenschappen ook bij een volgende maaltijd zorgen voor een verminderde voedselinname. .

Hoge score op de Satiety Index

Ze scoren dan ook hoog op de Satiety Index (verzadigingsindex). Deze schaal evalueert hoe goed voeding verzadigt en in welke mate ze voor een verminderde calorie-inname zorgen later op de dag. Dit komt heel goed uit, want als we willen afvallen, kunnen er nog weleens obsessieve gedachten aan eten opduiken. Het eten van proteïnen verminderen dit soort opdringerige gedachten met 60% en gooit ook roet in het eten van het verlangen om later op de avond toch nog maar even te snacken.

Boost voor stofwisseling

Eieren stimuleren ook nog je stofwisseling en die wil je wel goed draaiende houden als je aan het afvallen bent. Ook vind je alle essentiële aminozuren in een ei en helemaal in de juiste ratio! En dat is geweldig, want dit betekent dat je lichaam makkelijk de proteïnen uit eieren kan gebruiken voor onderhoud en metabolisme.

Thermisch effect

Het eten van een proteïnerijk dieet boost het metabolisme dusdanig dat je ongeveer 100 calorieën per dag meer verbrand, zonder dat je daar perse iets voor doet. Dat zijn 3000 calorieën per maand, en dit staat ongeveer gelijk aan een halve kilo gewichtsverlies per maand, alleen al door het eten van proteïnen. Dit is het grote voordeel van -wat men noemt- voeding met een thermische effect. Het thermische effect van voeding is de energie die het lichaam nodig heeft om voeding om te zetten en te gebruiken, en is groter bij proteïnen dan bij vet of koolhydraten. Dit type voeding helpt je meer calorieën te verbranden! Tel daarbij op, dat je tegelijkertijd wél werkt aan gewichtsverlies, dan wordt het natuurlijk al snel meer dan een halve kilo per maand.

  • Vrouwen met overgewicht die eieren in plaats van broodjes aten, hadden sneller een vol gevoel en consumeerden daardoor minder calorieën in de volgende 36 uur.
  • Ontbijt met eieren bewerkstelligt een gewichtsverlies van maar liefst 65% meer, in een periode van 8 weken.
  • Bij een studie met mannen bleek ongeveer hetzelfde: ook zij namen de 24 uren na een ontbijt met eieren minder calorieën in vergelijking met mannen die brood aten. De eiereters voelden zich voller.
  • Ontbijt met ei stabiliseert de glucosespiegel en verbetert de insulineweertsand en gelijktijdig wordt het hongerhormoon ghreline onderdrukt.
  • Toen jonge en fitte mannen werden ingedeeld in drie verschillende ontbijtgroepen -eieren met toast, ontbijtgranen met melk en toast en croissant met jus d’orange- was dit het resultaat: De mannen die ei bij het ontbijt aten hadden minder honger en minder behoefte aan eten dan de mannen die geen ei bij het ontbijt aten. De eier-eters aten automatisch 270-470 calorieën minder bij lunch en diner. Dit betekent voor deze mannen minimaal een kilo gewichtsverlies per maand, zonder er iets speciaals voor te doen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close