Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Waarom is spierpijn de tweede dag na het sporten het ergst?

0

Spierpijn is een gevolg van overbelasting van je spieren. Grote kans dat je er last van krijgt na ongewone of zware inspanningen. Dat kan meteen gebeuren, maar de spierpijn kan ook na één à twee dagen erger worden. De later optredende spierpijn treedt op na zware belastingen waarbij de spieren worden ‘uitgerekt’ terwijl ze actief zijn.

Bij later optredende spierpijn is de spier door zware belasting op meerdere plaatsen een beetje beschadigd. Er zitten namelijk kleine scheurtjes in je spierweefsel. Deze hebben een paar dagen nodig om te herstellen.

48 uur

Je lichaam begint de dag na je fysieke inspanning meteen met het herstellen van de scheurtjes in je spierweefsel. Na 48 uur is dit herstelproces op zijn hoogtepunt en de spierpijn dus het heftigst. Daarna zal de pijn langzaam minder worden en na vijf tot zeven dagen volkomen verdwenen zijn.

Het heeft geen zin om ontstekingsremmers te nemen tegen spierpijn. Die werken niet bij deze klacht. De pijn kan wel minder worden door de spieren goed warm te houden, bijvoorbeeld door een warme douche of een warm bad te nemen. Ook massage verlicht mogelijk de pijn. Deze maatregelen voelen in ieder geval aangenaam aan, maar of ze ook helpen om korter spierpijn te hebben is niet bekend.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close