Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Waarom twee frisdrankjes er al te veel zijn

0

Wie dagelijks twee frisdrankjes drinkt, loopt dubbel zoveel risico om diabetes te ontwikkelen. Dat risico daalt niet als je voor light kiest. Dat beweert een nieuw onderzoek aan het Karolinska Instituut in Zweden.

Een team wetenschappers aan het instituut concludeert op basis van tests met 2.874 proefpersonen dat wie meer dan 200 milliliter frisdrank drinkt per dag, dubbel zoveel risico loopt om op latere leeftijd diabetes type 2 te ontwikkelen. Wie dol is op frisdrank en dagelijks zo’n vijf glazen drinkt, verhoogt dat risico met 10,5 keer.

Frisdranken verhogen volgens de vorsers ook de kans op een minder vaak voorkomende aandoening, de zogenaamde latente auto-immune diabetes bij volwassenen. Die ziekte bevat kenmerken van zowel diabetes type 1 en type 2. Wie steeds voor light drankjes kiest is niet beter af en ook wie voor de rest gezond eet en aan lichaamsbeweging doet, vermindert het risico niet.

De wetenschappers zijn naar eigen zeggen zelf verrast door de resultaten en zijn nu bezig met gegevens te analyseren uit acht verschillende landen. “In volgende onderzoeken zullen we proberen te achterhalen wat dit risico kan verminderen, zoals het eten van vette vis”, zegt hoofdonderzoekster Josefin Edwall Lofvenborg.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close