*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Waarom vetten belangrijk zijn, ook tijdens afvallen

0

De 3 voedingsstoffen of bouwstoffen voor ons lichaam zijn: eiwitten, vetten en koolhydraten. Als je wilt afvallen schrappen we de vetten, want dat vet is toch wat we weg willen krijgen. Is het dan juist goed om zo weinig mogelijk vetten te eten.

Koolhydraten

In de meeste producten zitten wel koolhydraten. koolhydraten geeft ons lichaam energie om dingen te kunnen doen zoals: sporten, bewegen, dingen uit ons hoofd leren en de basisfuncties van ons lichaam. Als je wat minder eet merk je dat je duizelig wordt en kramp in de maag. je maag krimpt om daardoor net te lijken dat je maag wat voller is ook krijg je last van maagzuur dat nu teveel is in je maag. Om te overleven heeft je lichaam bepaalde functies nodig en laat de wat minder oom minder aansturen door de hersenen. je voelt je daardoor slap worden en moet gaan liggen om zo minder energie te verspillen. koolhydraten zijn dus zeker wel nodig. Sommige koolhydraten bedragen ook veel suikers dat zijn de snelle koolhydraten en geven ons snel energie omdat deze snel opgenomen worden in het bloed. de koolhydraten minder minder suikers geven langzaam en langer een verzadigd gevoel en energie af.

Eiwitten

Om af te vallen in het beste om te bewegen en dan wel meer te bewegen dan aan calorieën binnen te krijgen. Eiwitten zijn belangrijk om ons lichaam te herstellen vooral na een flinke work-out. Je spieren moeten rusten en herstellen dit gebeurd door het eten van voedingsmiddelen met veel eiwitten. Ze zorgen er eigenlijk voor dat de scheurtjes na het sporten in je spieren worden gedicht. Hierdoor wordt je ook steeds groter qua spiermassa. spieren verbranden ook calorieën in rusttoestand.

Vetten

Nu gaan het het als laatste hebben over de vetten. Ook als je wilt afvallen heb je vetten nodig. Nu zijn er twee verschillende soorten vetten. De verzadigde vetten (verkeerde/slechte vetten) en de gezonde betere vetten (onverzadigde vetten). Deze laatste zijn dan weer onder te verdelen in omega3 en omega6. Waarom is het dan toch belangrijk om vetten te eten. Het is beter om deze vetten zoveel mogelijk binnen te krijgen via de onverzadigde vetten. Dit heeft te maken met je cloresterol. Hier wil ik in een ander blog verder op in haken. want je hebt wel degelijk beide nodig.

  • Lichaam gebruikt vet ook als brandstof.
  • houd de balans tussen je LDL en HDL cloresterol in evenwicht.
  • tijdens het sporten kan je je lichaam er zelf aan wennen om als energie je vetten aan te spreken.
  • Het beschermt je organen tegen klappen of vallen.
  • Het houdt je lichaam beter op temperatuur vooral in de winter, als het koud is buiten.
  • Als je te weinig vetten eten slaat je lichaam alle vetten op die het een keer binnenkrijgt.
  • Ook verbrand je lichaam nooit geen vetten meer want door minder te eten houd je lichaam juist vetten vast en slaat deze dus ook sneller op.
  • voor het vervoer van vitamines..

Conclusie

De bouwstoffen voor ons lichaam zijn: eiwitten, koolhydraten en vetten. Je heb ze alle drie nodig. Alleen moet je kijken wat je doet voor sport en wat je doet aan bewegen. Vetten bestaat er in 2 vormen na de transvetten na: gezonde (onverzadigd) vetten en verkeerde (verzadigd) vetten. Je hebt hier boven gezien waarom het eten van vetten nodig is om af te vallen.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close