Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Waarom vrouwen sneller dik worden dan mannen

0

Jij begint aan je zoveelste dieet, terwijl je man schaamteloos een zak chips naar binnen werkt om daarna op zoek te gaan naar de kaas. Ondertussen komt hij geen grammetje aan en pas jij niet meer in je jurk. En nee, dat zit niet tussen je oren.

De Amerikaanse biochemicus Sylvia Tara concludeert in haar boek ‘Waarom de één wel dik wordt en de ander niet’ dat mannen 51 procent meer kilocalorieën kunnen opnemen dan vrouwen. Ook zetten vrouwen voedingsstoffen eerder om in vet. Een man heeft meer spier- en botmassa, waardoor de calorieën sneller verbranden en minder vaak als vet worden opgeslagen. Hormonen en andere biologische factoren zijn de oorzaak voor het verschil. Vet geeft het vrouwenlichaam het signaal dat er voldoende voedsel is om te menstrueren en dus ook om zwanger te raken, schrijft de wetenschapper.

Meer sporten lijkt de oplossing, aangezien vrouwen meer vet verbranden met duursporten dan mannen, die eerder koolhydraten en eiwitten kwijtraken. Maar ook daar zitten nadelen aan. Vrouwen maken namelijk meer hongerhormoon aan na het sporten, waardoor ze meer gaan eten. Dat effect treedt met name op bij sport waarbij je meer dan 400 kcal in één keer verbrandt. Die calorieën worden dan ook nog eens meer dan bij mannen opgeslagen als vet.

Dus ja, vrouwen worden sneller dik dan mannen. En sporten heeft ook nog eens minder effect.

Bron(nen):   HLN

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close