Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Waarom we echt niet gelukkig worden van al die onzindiëten

0

Paleo, gluten- of suikervrij, geen brood, geen eieren of alleen nog maar rauwe groenten: onzinnige diëten zijn hot, net als de kritiek erop. Eetstijl is de nieuwe religie, schrijft de Groene Amsterdammer. In een lang stuk zet het blad nog één keer uiteen hoe de hype is ontstaan. En komt met de grootste reden waarom we moeten hopen dat hij snel overwaait.

Want wat nog belangrijker is dan de wetenschappelijke onjuistheid van de meeste voedselclaims, is dat de kwaliteit van leven wordt aangetast. ”Jezelf iets ontzeggen komt met psychologische kosten,” schrijft De Groene, ”zowel bij het deelnemen aan bepaalde gemeenschappelijke feesten (‘Kunnen we met Kerst graag een glutenvrije kerststol krijgen?’) als bij uitjes met familie en vrienden (‘Heeft dat restaurant ook paleo-opties?’).”

De bekende Amerikaanse journalist Jessica Bruder sprak met volgers van speciale diëten en twee woorden kwamen steeds terug: ‘identiteit’ en ‘controle’. ”Consumenten lijken hun smaken en eetregels te gebruiken om onafhankelijkheid en moreel karakter uit te stralen,” aldus Bruder.

Maar tegenstanders zijn er genoeg. Zo klaagde een vriendin van de Amerikaanse onlangs. ”Je kunt geen etentjes meer organiseren. Iedereen gaat ervan uit dat je rekening houdt met zijn of haar dieetwensen. En iedereen heeft andere regels. Het kan nooit gewoon eens ongecompliceerd gezellig met elkaar eten zijn.”

En dat is precies het probleem: samen eten is een waardevol sociaal gebeuren. Het is een moment om nader tot elkaar te komen, om je onderdeel te voelen van een gemeenschap. De Groene besluit: ”We maken ons druk over suiker, zout en gluten, maar wellicht zouden we gewoon wat vaker met elkaar moeten gaan eten. Op die manier komt het plezier in eten wat meer op de voorgrond en dat blijkt uiteindelijk misschien wel het beste dieet te zijn.”

Lees hier het hele stuk.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close