Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Waarom zweten mensen met overgewicht sneller?

0

Het staat helemaal niet vast dat mensen met overgewicht altijd meer zweten. Sommigen hebben daar namelijk juist helemaal geen last van. Dat gezegd hebbende zijn er wel redenen waarom je meer transpireert wanneer je overgewicht hebt. Stel je wordt 10 kilo zwaarder dan je nu bent, dan is de kans groot dat je meer gaat zweten.

Voor een groot deel komt dat omdat je meer inspanning moet leveren wanneer je overgewicht hebt. Je sleept de overtollige kilo’s namelijk continue met jezelf mee. Hoe zwaarder je bent, hoe meer energie het kost om iets te doen. En wanneer je meer inspanning levert, zweet je natuurlijk ook meer. Hoe zwaarder je bent, hoe meer calorieën je lichaam ook verbruikt met welke bezigheid dan ook.

De functie van zweet is dat het lichaam afkoelt. Je lichaam is continue bezig zichzelf op de juiste temperatuur te houden. Wanneer de temperatuur te hoog is, wil het lichaam afkoelen door meer te zweten. Vet isoleert zeer goed de warmte. Mensen met veel vet houden dus meer warmte vast waardoor het lichaam meer moet zweten om weer op een juiste temperatuur te komen.

Overigens is het ook zo dat dikke mensen meer huidplooien hebben. Het zweet kan zo niet verdampen maar blijft tussen de huidplooien zitten. Zo kan het lijken alsof dikke mensen meer zweten.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close