Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Wat gebeurt er met je lichaam als je elke dag pindakaas eet?

0

Pindakaas wordt al gebruikt zolang als we ons kunnen herinneren, en ja, we combineren het met bijna alles. De nootachtige smaak werkt goed met gelei, toch? Nou, je favoriete traktatie is eigenlijk gezond, en we zullen je nog een paar redenen geven om het op te eten met je chocolade, appels en selderij. U leest dat goed.

Pindakaas is rijk aan gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten en bevordert een gezond gewichtsverliesproces.

De voordelen van pindakaas

In 2015 heeft een groep onderzoekers van Vanderbilt University een studie uitgevoerd om te bepalen of pindakaas gezond is. Volgens hen voorkomt pindakaas vroegtijdig overlijden en optimaliseert het de gezondheid.

Meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten maken pinda’s ongelooflijk gezond. Deze noten zijn ook rijk aan kalium, antioxidanten en vezels. Eet regelmatig pindakaas om je LDL-cholesterol te verlagen. Het kan ook helpen om het risico op diabetes type 2, hoge bloeddruk en hartziekten te verlagen.

U hoeft geen ton pindakaas te eten om optimaal van de voordelen te profiteren. Zelfs de kleinste hoeveelheid zal wonderen doen. En… Het is lekker

Pindakaas houdt je langer vol, en onthoud dat je het met mate moet consumeren. Twee eetlepels doen het prima voor je.

Energie boost

Eet pindakaas om je energie op peil te houden. Het is een perfect idee voor je middagsnack en zal je ook helpen om de beruchte bloedsuikercrash in de middag te voorkomen.

Caloriebeperkt dieet

Pinda’s hebben meer eiwitten dan andere noten. Twee eetlepels pindakaas geven je acht gram eiwit. Pindakaas verbetert ook de stofwisseling. Eet elke dag pindakaas om je stofwisseling met 11 procent te verhogen.

Spier- en zenuwgezondheid

Een portie pindakaas geeft u 12 procent van uw aanbevolen dagelijkse behoefte aan magnesium. Dit mineraal neemt deel aan meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam. Magnesium reguleert de lichaamstemperatuur, reinigt het lichaam en geeft energie. Het is ook belangrijk voor je botten en tanden.

Omega-6 vetten

Omega-6-vetten in pindakaas verminderen de ontsteking, maar deze notenspreiding mist omega-3-vetten. Met andere woorden, je moet je pindakaas combineren met lijnzaad, chiazaden, zalm en andere voedingsmiddelen om deze vetten te bereiken.

Hersenen gezondheid

Pindakaas en olijfolie geven je veel enkelvoudig onverzadigde vetten. Stress beïnvloedt de hersenfunctie, en antioxiderende en ontstekingsremmende middelen in pindakaas neutraliseren deze schade. Eet regelmatig pindakaas om angst te verminderen en je hersenfunctie te optimaliseren.

Spanning

Pindakaas vermindert stressniveaus en optimaliseert uw hersenfunctie. Beta-sitosterol in pindakaas beïnvloedt de serotoninespiegel. Als je gestrest bent, stijgen je cortisolspiegels en moet het lichaam extra hard werken. Beta-sitosterol verlaagt de cortisolspiegel en kalmeert je lichaam.

Allergie

Ongeveer drie miljoen Amerikanen zijn allergisch voor pinda’s. Dat is waarom experts suggereren dat zwangere moeders pindakaas moeten eten om het risico op allergieën bij hun kinderen te verminderen. Zwangere vrouwen moeten drie tot vijf keer per week pinda’s en andere noten eten.

Bestrijdt gifstoffen

Vitamine E verlicht premenstrueel syndroom, beschermt tegen luchtvervuiling, voorkomt cataracten en andere aandoeningen. Sommige deskundigen zeggen dat vitamine E ook de ziekte van Alzheimer voorkomt.

Vitamine K is belangrijk voor het bloedstollingsproces en zorgt ervoor dat calcium door het lichaam kan stromen.

Voorzichtigheid

We eten meestal pindakaas met brood en crackers. Het combineren van pindakaas met hoge koolhydraten is echter geen goed idee. Eet de boter met selderij, appels en andere caloriearme voedingsmiddelen.

Een eetlepel pindakaas heeft 100 calorieën, dus probeer je porties af te meten. Kies voor producten die geen gehydrogeneerde oliën bevatten, want deze maken het moeilijk voor uw cellen om te communiceren.

Bronnen:

www.powerofpositivity.com
www.medicalnewstoday.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close