*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Wat het eten van slechts 30 gram kokosolie per dag doet met uw gewicht gedurende een bepaalde periode

0

Kokosolie is een van de weinige voedingsmiddelen die eigenlijk als superfood kan worden geclassificeerd. Er is zo’n hype rondom het product dat je je echt afvraagt ​​waar het plotselinge alomtegenwoordige van deze tropische plant om draait.

Het bevat een unieke combinatie van vetzuren met krachtige medicinale eigenschappen

Kokosolie bevat wat bekend staat als middellange keten vettriglyceriden, dit zijn vetzuren van gemiddelde lengte. De meeste worden beschouwd als lange-keten in vetzuren, maar kokosolie wordt anders gemetaboliseerd. Ze gaan van de lever naar het spijsverteringskanaal, waar ze vervolgens worden gebruikt als een snelle energiebron.

Plaatsen waar kokosolie wordt gegeten worden beschouwd als de gezondste op aarde

Kokosolie wordt nog steeds beschouwd als een exotisch voedsel in onze westerse samenleving, voornamelijk geconsumeerd door gezondheidsbewuste mensen. In sommige delen van de wereld is kokosolie echter een voedingsbestanddeel. In de Stille Zuidzee eten ze meer dan 60% van hun calorieën uit kokosnoten, en ze zijn de grootste consumenten van verzadigd vet ter wereld. Ze hebben ook een uitstekende gezondheid, zelfs geen stukje bewijs dat leidt tot hartaandoeningen.

Helpt het gewicht onder controle te houden

In een studie uit 2009 werd gekeken naar het verband tussen gewichtsverlies tussen de consumptie van kokosolie en werd vastgesteld dat dit overgewicht in de buik verminderde. Kokosnoot is gemakkelijk te verteren en beschermt het lichaam ook tegen insulineresistentie.

Goede bron van laurinezuur

Het laurinezuur in kokosolie kan bacteriën, virussen, schimmels doden en infecties helpen voorkomen. Wanneer de olie enzymatisch wordt verteerd, vormt het een monoglyceride bekend als Monolaurin. Laurinezuur en monolaurine helpen schadelijke pathogenen zoals bacteriën, virussen en schimmels te doden.

Het kan epileptische aanvallen verminderen

Een ketogeen dieet is een koolhydraatarm dieet met veel vet; dit leidt tot verhoogde concentraties in ketonlichamen in het bloed. Om de een of andere reden kan dit type dieet het aantal aanvallen bij epileptische kinderen verminderen.

Verbetert de Spijsvertering

Veel mensen hebben last van spijsverteringsproblemen; die mensen zouden moeten overwegen kokosolie aan hun voeding toe te voegen. Kokosolie is goed voor spijsverteringsstoornissen, waaronder IBS en microbiële maagwantsen. De vetzuren bevatten antimicrobiële stoffen die een kalmerende werking hebben op bacteriën, candida en zelfs parasieten die een slechte spijsvertering veroorzaken.

Helpt bij het beheren van diabetes type 2

Een recent onderzoek van het Garvin Institute of Medical Research heeft aangetoond dat kokosolie helpt beschermen tegen insulineresistentie, waardoor het risico op diabetes type 2 wordt verminderd.

Kookt op hoge temperaturen

Vanwege de middellange keten vetzuren heeft kokosolie een hogere rooktemperatuur dan de meeste oliën. Misschien vind je het beter dan je gebruikelijke olijfolie, vooral als je recepten kookt die een hogere kooktemperatuur vereisen. Olijfolie oxideert wanneer het rookpunt bereikt en veroorzaakt vrije radicalen.

Vertraagt ​​fijne lijntjes en tekenen van veroudering

Kokosolie is niet alleen voor consumptie, maar heeft ook vele schoonheidsvoordelen! Het helpt om het bindweefsel sterk te houden en rimpels en huidverslapping te voorkomen. Breng de olie rechtstreeks op je gezicht aan om fijne lijntjes te verzachten of gebruik het dagelijks om een ​​heerlijke hydraterende gloed te geven!

Dood je honger en laat je minder eten zonder het te proberen

Een van de beste dingen van kokosolie is dat het de honger kan verminderen. Het kan verband houden met de manier waarop vetzuren erin worden gemetaboliseerd, omdat ketonlichamen een eetlustverminderend effect kunnen hebben.

Bronnen:

articles.mercola.com

www.care2.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close