*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Wat is beter voor je: hardlopen of wandelen?

0

Met al die hardlopers die zweren bij hun sportieve hobby zou je denken dat het een uitgemaakte zaak is dat niets zo gezond is als een rondje rennen, maar is dat wel zo? We vergelijken de effecten van wandelen en hardlopen.

Je gewicht
Het moge duidelijk zijn dat je met hardlopen meer calorieën per uur verbrandt dan met wandelen. Hardlopers verbranden zo’n 700 calorieën per uur. Wandelaars als ze doorstappen hooguit 300 calorieën. Ook blijkt dat hardlopers slanker zijn zelfs als ze evenveel calorieën verbranden als wandelaars. Mogelijk is de aanmaak van peptide YY, een hormoon dat de eetlust onderdrukt, de oorzaak.

Je gezondheid
De gezondheidsvoordelen voor wandelen en hardlopen zijn grotendeels hetzelfde: het verbetert je immuunsysteem, is goed voor je hart, vermindert stress en zorgt voor een betere nachtrust. Wandelen blijkt echter een heel klein beetje beter voor je hart dan rennen, maar rennen heeft als voordeel dat het de kans op darmkanker en borstkanker verkleint.

Je tijd
Om hetzelfde effect te bereiken moeten wandelaars zeker twee keer zo lang bewegen als hardlopers. Door de hoge intensiteit hebben hardlopers na een half uur al het gevoel flink gesport te hebben. Die efficiëntie is voor veel mensen een belangrijke reden om te gaan rennen in plaats van wandelen.

Maar als je de tijd hebt en flinke stukken gaat wandelen, maakt het dus niet zo gek veel uit of je hardloopt of wandelt.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close